Den Nemmeste Og Lækreste Vaniljecreme/Kagecreme

Vandbakkelser med lemoncurd, vaniljecreme og mørk chokoladeganache

Vandbakkelser med lemoncurd, vaniljecreme og mørk chokoladeganache
Sprøde vandbakkelser med den søde vaniljecreme, den syrlige lemoncurd og den rige og fede chokoladeganache. Behøver jeg at sige mere? 😀
Jeg er vild med søde og syrlige kager og desserter, og den her må bestemt ikke ryge i glemmebogen.
Samtidig får I min helt perfekte opskrift på vandbakkelser, der har den helt rigtige formel på ingredienser og bagetider.
Lad os komme igang!

Her er hvad du skal bruge:
ca. 24 stk

Vandbakkelser:
75 g mælk
75 g vand
75 g smør
1 tsk sukker
1 nip salt
100 g hvedemel
150 g æg (3 stk. i str. M)
Flormelis til drys

1 portion Vaniljecreme

Lemoncurd:
2 æg
1 dl. citronsaft (ca. 2 citroner)
skal af 1 økologisk citron
100 g. sukker
20 g. smør

Mørk Chokoladeganache:
100 g. mørk chokolade
1 dl. piskefløde
1 spsk. glukosesirup (Kan undlades, men gør at chokoladen forbliver “blød” og lækker)

 

Sådan skal det gøres:

Vaniljecreme laves efter opskriften i linket. Gerne dagen før. 

Vandbakkelser:
I en gryde varmer du mælk, vand, smør, salt og sukker op til kogepunktet, til smørret er smeltet, og sukker og salt er opløst.
Tag gryden af varmen og hæld melet i på én gang. Rør indtil dejen er jævn, og der ikke er nogen melklumper.
Hæld dejen over i en røreskål, og lad den køle ned til 60°. Pisk æggene sammen. Tilsæt halvdelen af æggene til dejen og pisk godt til dejen er jævn, og æggene er absorberet. Jeg bruger køkkenmaskinen, men du kan fint bruge en håndmixer – eller et piskeris og nogle armkræfter.
Tilsæt resten af æggene ad to omgange og pisk godt imellem hver gang. Dejen skal være helt jævn, før du tilsætter mere æg.
Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på størrelse med en 5 krone ud på en bageplade med bagepapir.
Dyp en finger i lidt vand og tryk de små “dutter” ned ovenpå vandbakkelser.
Til sidst sies der flormelis over alle vandbakkelser, så de får en flot gylden overflade i ovnen.
Bag dem i midten af ovnen ved 180° alm ovn i ca. 30-35 min. til de er flotte brune.
Lad dem køle af på en rist til de er blevet kolde.
Husk at de vokser en del, så lav lidt god plads imellem hver bolle 😀
Lemoncurd:
Lemoncurden skal laves et par timer eller dagen før, så den kan nå at blive kold.
Citronsaft, æg og sukker piskes sammen, og si det over i en lille gryde, så vi kan få fjernet eventuelle strenge fra æggene. Tilføj derefter citronskal.
Ved svag til middel varme lunes massen op ved konstant omrøring.
Når massen er lun tilføjes smørret og der røres konstant i massen indtil den tykner til en tynd vaniljecreme. Cremen vil størkne endnu mere først den er blevet kold, så bare rolig 😉
Hæld lemoncurden på glas med låg eller i en lille bøtte.
Lad den køle en smule af inden den sættes på køl
Chokoladeganache: Laves lige inden at vandbakkelserne skal overtrækkes
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Varm fløden til den er godt varm, men uden at den koger. Kan nemt varmes i mikroovnen i 30 sek. afhænger selvfølgelig af din mikroovns styrke.
Hæld den varme fløde over i chokoladen og rør stille og roligt rundt.
Nu er chokoladen og fløden blevet til en ensartet tynd masse og nu tilsætter du glukosesiruppen og rører den ud i.
Samling:
Skær vandbakkelserne igennem.
I bunden lægges en god klat vaniljecreme, derefter en mindre klat af lemoncurden.
Dyp toppen i chokoladeganachen og lad den ligge lidt imens det størkner.
Til sidst lægger du lågen ovenpå dine fyldte bunde og server straks! 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Den Nemmeste Og Lækreste Vaniljecreme/Kagecreme