Chokolade/kanelkage med kaffeglasur

Super nem og lækker æblekage!

IMG_20160318_201056-2

Gammeldags æblekage!

Jeg har i længere tid nu haft lyst til æblekage, så nu måtte det være. Denne her æblekage er den hurtige og nemme slags med købe makronrasp. Bliver helt lækkersulten igen!
Jeg valgte at bruge sødemiddel i min æblemos, da jeg ikke rigtig kan smage forskel, og brugte kun enkle dråber, da jeg ikke ønsker min mos alt for sød, den må gerne være lidt frisk, da både makronrasp, fløde og ribsgelé er sødt i forvejen!

Her er hvad du skal bruge:
4 portioner.

1000 g. madæbler, skrællet vægt
sukker/sødemiddel efter smag (Jeg brugte selv få dråber sødemiddel)
1 tsk. vaniljesukker
1 dl. vand

Makronrasp/æblekagerasp
2 dl. piskefløde
Ribsgelé

Sådan skal det gøres:

skær æbler ud i små stykker og kom dem i en gryde med vaniljesukker og vand.
Skru fuldt op for varmen og læg låget på gryden, når du kan høre det koger, skruer du ned til svag/middel varme og lader æblerne koge møre. Det tager ca. 15-20 min. Selvfølgelig alt efter hvilke æbler og størrelsen på æblestykker.

Når æblerne er møre, moses de og smages til med sukker/sødemiddel. Stil mosen på køl.
Når mosen er helt kold er den klar til at blive samlet.
Pisk fløden til skum, og saml nu din æblekage. Start med makronrasp, æblemos, makronrasp, æblemos osv. og slut til sidst af med flødeskummet og små klatter af ribsgelé

Tip:
Hvis du ønsker at din æblekage skal have knas fra makronraspen, bør du lave æblekagen kort tid før servering. Hvis du ikke bryder dig om det sprøde element, kan du sagtens lave æblekage noget tid før servering.

Velbekomme!

Amatørkokken

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Chokolade/kanelkage med kaffeglasur