Grydebrød med ølandshvedemel

Røget laks med æggestand, asparges, radiser og dilddressing

IMG_20160628_172848-2

Røget laks med æggestand, asparges, radiser og dildmayonnaise

Jeg fandt et flot stykke koldrøget laksefilet. Vupti den måtte jeg simpelthen eje. Den blev skåret et 4 flotte stykker og blev serveret med silkeblød æggestand, friske asparges, friske radiser og en dild dressing med ultra fint hakkede løg, der fik lov til at trække smag i køleskabet et par timer før anretning, og selvfølgelig frisk dild til at toppe det hele med. Det smagte sååå godt! Igen var jeg så heldig at min mormor var frisk på at smage 😀 Og da jeg lige havde bagt mit lækre grydebrød med ølandshvedemel, så blev det da serveret til.

Her er hvad du skal bruge:
2 pers.

1 stk. koldrøget laksefilet
6 stk. grønne asparges
2-3 radiser
½ bundt dild

Æggestand:
3 æg
1 dl. fløde
¼ tsk fint salt

Dilddressing
2 spsk. god mayonnaise
½ bundt. dild
1 løg
Salt, peber efter smag

Sådan skal det gøres:

Æggestand:

Bland det hele.
Pisk æggene godt ud i fløden, så der ikke er klumper.
Fyld æggestanden i en frysepose.
Kom det i en gryde der simrer.
Lad det simre i ca. 20-30 minutter til æggestanden er fast. Lad det endeligt ikke koge for længe, så skiller æggestanden.
Rør så lidt ved posen som muligt.
Stil æggestanden på køl.

Dilddressing:
Dild og løg hakkes fint. Hvis du ikke kan hakke dit løg ultra fint, det kan nemlig godt være svært, så riv det på et rivejern.
Bland det sammen med mayonnaisen og smag til med salt og peber. Lad den gerne stå og trække smag i køleskabet i et par timer.

Anretning:
Skær radiser i tynde skiver. Skær det nederste af aspargene.
Skær den kolde æggestand ud i firkanter og skær laksen ud i 4 blokke.

Anret hver tallerken med laksen, æggestanden, radiser og asparges. til sidst putter du dressingen på og lægger på stykker dild rundt omkring.

Velbekomme!

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Grydebrød med ølandshvedemel