‘No knead’ grydebrød i stegeso
‘No knead’ grydebrød i stegeso
Dette brød er super lækkert og har den dejligste skorpe. Og så skal det ikke æltes! 😀
Her er hvad du skal bruge:
1 stegeso
625 g. hvedemel
5 dl. vand
3 tsk. salt (Jeg har med vilje tilføje lidt mere salt, da jeg ønskede et mere saltet brød)
gær på størrelse med en ært
Sådan skal det gøres:
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og hvedemel.
Rør det rundt så alt melet er blevet vådt – Det behøver ikke at være fint. Hellere lidt klumpet og grimt!
Stil dejen til hævning i en stor skål – dæk til med plastfilm eller lignende så det ikke tørrer ind i overfladen.
Dejen skal hæve i mindst 12 timer og kan både hæve i køleskab og ved stuetemperatur.
Efter hævning hældes dejen ud på et godt meldrysset bord.
Fold dejen et par gange og læg den derefter i en godt oliesmurt skål.
Lad den hæve i endnu 2 timer ved stuetemperatur.
Varm ovnen op til 250° alm ovn.
Stil nu din stegeso med låg ind i ovnen så den kan blive varmet godt igennem.
Efter 2 timer hældes dejen over i den nu varme stegeso og det må gerne syde lidt når dejen rammer stegesoen.
Læg låget på og stil i ovnen og bag i 30 min. ved 250°
Efter 30 min. tages låget af og brødet bages endnu 5-10 min. indtil skorpen bliver mørkere og sprødere.
Når brødet kommer ud af ovnen, vendes det ud på en rist og køler af.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu