Briocheboller - Så luftige og lækre!

Linse Bolognese – En Ret Der Tager Røven På Dig – Så God Er Den!

Linse Bolognese – En Ret Der Tager Røven På Dig – Så God Er Den!
Den her ret har jeg glædet mig til at vise jer!
Lad os lige starte med at jeg ELSKER kød! Jeg har ikke gjort mig ret meget i vegetarretter.
Der er SÅ meget smag i denne ret, og du savner slet ikke kødet. Man tror faktisk ikke rigtig på det når man får afvide at det er en vegetarret, for vi har desværre fået et kedeligt syn på vegetarmad som værende kedeligt og smagsløst.
Ikke denne ret! – Du kommer til at takke mig for den her! 😉

 

Her er hvad du skal bruge:

1 stort løg
3 spsk olie
1 fint revet gulerod
3 store fed hvidløg
0,5 tsk chiliflager
1 tsk timian
25 g. smør
2 spsk tomatpure
1,5 dl. rødvin
0,5 dl. mælk/piskefløde
400 g. passata
1 oksebouillionterning
2 dl. vand
130 g. røde linser

 

Sådan her skal det gøres:

Skær løget fint og steg det ved lav varme i olien i 10 min.
Tilsæt derefter finthakket hvidløg, fint revet gulerod, chiliflager, timian og smør og steg videre i et par minutter.
Flyt grøntsagerne til siden og steg tomatpureen godt af.

Tilsæt rødvin og lad den koge op, så alkoholen fordamper. Tilsæt mælk, passata, bouillonterning og vand.
Lad tomatsaucen simre i 10-30 min under låg. gerne længere.

Skyl de røde linser godt og tilsæt i saucen. Lad dem simre i 25-30 min. tilsæt evt ekstra vand undervejs, hvis det behøves. Husk at røre rundt engang imellem så linserne ikke sætter sig i bunden af gryden.
Smag til sidst til med salt, peber. Eventuelt med sukker og chili.

Server gerne med frisk pasta, masser af revet parmasan, friskkværnet peber og frisk persille!

Jeg spiser det dog gerne uden pasta som en gryderet, for jeg er seriøst helt vild med det! 😀

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Briocheboller - Så luftige og lækre!