Lækre snaskede kardemommesnurrer
Lækre snaskede kardemommesnurrer
I denne opskrift bruger jeg hele kardemommefrø som jeg derefter har knust. Det gør en kæmpe forskel i forhold til smagen af kardemomme og jeg synes selv det er det hele værd.
Har du derimod ikke mulighed for at bruge hele kardemommefrø, kan du også bruge almindelig kardemomme i pulverform som kan fås i de fleste butikker der sælger fødevarer 🙂
Hvis du ikke ved hvordan en snurrer skal sno’s så vil jeg anbefale at finde en video på youtube, så du selvfølgelig også kan få de fineste kardemommesnurrer. Det er ret nemt når man først har set det gjort! 😉
Her er hvad du skal bruge:
18 stk
Dej:
250 g kold sødmælk
40 g sukker
25 g gær
1 æg
500 g hvedemel
10 g knuste kardemommefrø (Almindelig kardemommepulver kan også bruges)
5 g salt
65 g blødt smør
Remonce:
80 g blødt smør
110 g brun farin
10 g knuste kardemommefrø (Almindelig kardemommepulver kan også bruges)
1 æg til pensling
Sirup:
50 g vand
35 g sukker
2 spsk perlesukker
2 g knuste kardemommefrø (Almindelig kardemommepulver kan også bruges)
Her er hvad du skal gøre:
Smulder gær i en skål. Tilsæt sukkeret og derefter sødmælken og rør rundt til gæren er opløst. Rør ægget i til sidst.
Tilsæt nu hvedemel, salt og kardemomme og begyndt at ælte. Gerne på en røremaskine i 8-10 min til dejen er glat.
Til sidst tilsættes det bløde smør imens der stadig æltes. Ælt dejen til smørret er inkorporeret og din dej nu er glat og dejligt skinnende.
Lad dejen hæve i 45 min.
Imens laves remoncen
Når dejen er hævet rulles den ud på en bordplade drysset med lidt hvedemel.
Rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 25x60cm.
Smør derefter remoncen ud på hele dejen og fold dejen ind over sig selv så du ender med at have 3 lag.
Skær nu tynde strimler af dejen på ca 1,5 cm, så du har ca 18 strimler af dejen.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu