Svensk mørbradret! - Super lækker ret!

Lækker og luftig chokolademousse med mandel/orangekrokant!

img_20161215_172736

Lækker og luftig chokolademousse med mandel/orangekrokant!

Da jeg skal holde fødselsdag til januar, skulle jeg jo finde på en dessert.
Jeg ved at på min fars side af familien har de snakket om chokolademousse i evigheder! – Så nu skal det være!
Da jeg endnu ikke havde en opskrift på chokolademousse, måtte jeg jo gå i gang med at eksperimentere lidt.
Jeg vidste på forhånd at jeg ønskede en luftig og lækker mousse.
Og da min mor hurtigt meldte sig som forsøgskanin, så var det afsted med chokolademousse og topping.
Jeg lavede en mandel/appelsinkrokant, som topping, og den er bare gudeskøn.
Forresten elskede min mor min dessert! Desværre for min mor, gjorde min lillesøster det samme, så der var ikke noget at hente der! 😉
Nu kan jeg trygt servere fødselsdagsdessert for mine kommende gæster!

Her er hvad du skal bruge:
6-7 portioner

Chokolademousse:
200 g. mørk chokolade 57%
4 æggeblommer
3 æggehvider
45 g. sukker
3 dl. piskefløde

Mandel/appelsinkrokant:
70 g. mandler
skal fra 1 appelsin
100 g. sukker

Sådan skal det gøres:

Chokolademousse:

Smelt chokoladen over vand eller i mikroovnen. Lad det køle af imens du laver resten.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig og lys masse.
I en anden skål piskes æggehviderne stive.
I en tredje skål piskes piskefløde til let flødeskum.
Nu blandes den smeltede chokolade med æggeblandingen.
Derefter vendes æggehvider i chokoladeblandingen af et par omgange.
Til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i, også af et par omgange.
Hæld moussen i portionsglas eller en skål, og stil på køl i mindst 2 timer.

Mandel/appelsinkrokant:

Hak mandlerne groft.
Riv appelsinskallen.
Smelt sukkeret på en pande til det er gyldent.
Derefter ristes mandler og appelsinskal i nogle få sekunder.
Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir.
Hak krokanten groft, når den er helt afkølet.

Tip:
Pynt chokolademoussen med lidt flødeskum og drys derefter mandel/appelsinkrokanten over inden servering! 😀

img_20161214_182011

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Svensk mørbradret! - Super lækker ret!