Lakserilette med varmrøget laks!

Lækker luftigt koldhævet foccaciabrød med rosmarin

Lækker luftigt foccaciabrød med rosmarin

Er der noget bedre end nybagt lækkert brød? – nej vel! 😉

Her for du opskriften på det lækreste koldhævede foccaciabrød, lige til at spise!

Her er hvad du skal bruge:
Stor bradepande

2 små ærtestørrelser gær
8 dl. vand
960 g. tipo 00 mel (Almindelig hvedemel, kan også bruges)
3 tsk salt

1 dl. olivenolie
frisk eller tørret rosmarin
flage salt til drys

Sådan skal det gøres:
Gær opløses i vandet og melet og salt tilsættes. Røres til en ensartet masse og hældes i en stor olie smurt skål, gerne med låg. Lad det hæve  i køleskabet mindst 10-12 timer eller gerne til næste dag.

Når dejen har hævet hældes den ud i en stor bradepande med bagepapir, smurt med en lille smule olie i bunden. Hældes nu lidt olie på dine hænder og tryk dejen lidt mere ud i formen. Til sidst “smører” du lige overfladen af brødet, så det ikke tørrer ud.
Lad nu dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.

Nu hældes 1 dl olie udover det hævede brød og der prikkede rigtig godt i dejen med fingrene. jo mere jo bedre. Drys til sidst med rosmarin og flagesalt og lad det hæve endnu 30 min.

Bag brødet i ovnen ved 225° varmluft i 20-25 min til brødet har fået en flot brun farve og det lyder hult når du banker let på toppen.

Lad brødet køle en smule af inden det serveres med koldt smør! 😉

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lakserilette med varmrøget laks!