Lækkert studenterbrød fra amatørkokken!

Lækker lakselasagne med cremet spinat og røget laks

img_20180320_150134_470

Lækker lakselasagne med cremet spinat og røget laks

Jeg elsker lakselasagne, men jeg har altid haft den indstilling at det var besværligt og dyrt. Det tager jeg tilbage igen!
Denne lakselasagne er med frossen spinat, madlavningsfløde og koldrøget laks. Du kan også sagtens bruge fersk laks, der er skåret i tynde stykker. Jeg har skrevet 200 g. røget laks, men hvis du ønsker den mere “fisket” kan du evt. tilføje mere laks eller måske rejer.
Denne udgave er forholdsvis mild i smagen, ønsker du mere power kan prøve at smage dig frem med tomat, muskatnød, løg, hvidløg eller dine yndlingskrydderier

Her er hvad du skal bruge:
1 ovnfast fad ca. 18 x 30 cm

800 g. frossen helbladet spinat
1/2 L madlavningsfløde 8%
200 g. røget laks
lasagneplader
150-200 g. revet ost
citronsaft, salt, peber, hvidsløgspulver, løgpulver efter smag

Sådan skal det gøres:

Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde. Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring til alt vandet er fordampet. Det er vigtigt at vandet fordamper eller bliver det en meget tynd “sauce”.
Når vandet er fordampet hældes madlavningsfløden i, og den står og simre i 10 minutters tid ved svag varme. Det er meningen at den skal være rimelig tynd. Smag til sidst den cremede spinat til med citronsaft, salt, peber, løgpulver og hvidløgspulver.

I dit ovnfaste fad starter du med den cremede spinat. Husk at der skal være til 4 lag spinat og 3 lag med laks, da vi slutter af med spinaten på toppen.
Så det vil sige:

  1. Cremet spinat
  2. Røget laks
  3. Lasagneplader
  4. Cremet spinat
  5. Røget laks
  6. Lasagneplader
  7. Cremet spinat
  8. Røget laks
  9. Lasagneplader
  10. Cremet spinat

img_20180320_131815img_20180320_132043


Lakselasagnen sættes i en 175° alm ovn i 10 min.
Efter de første 10 min. tages lakselasagnen ud og drysses med revet ost og groft salt på toppen.
Stil den tilbage i ovnen og bag den yderligere 20 min.
Hvis osten ikke har fået farve nok, kan du de sidste 2 min. skrue helt op for ovnen og evt. sætte grill funktion på, men pas på, det går hurtigt.

img_20180320_143413_169

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækkert studenterbrød fra amatørkokken!