Klassisk drømmekage
Klassisk drømmekage
Det her er da bare en klassisker uden lige!
Jeg elsker drømmekage, og da det nu snart er et par år siden jeg startede min blog, blev jeg da nød til at finde min opskrift frem på drømmekage! Og mums, den smager lige så godt som jeg husker den! 😀
Her er hvad du skal bruge:
Til en form 22x30cm
Bunden:
50 g. smør
2 dl. mælk
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
Toppen:
125 g. smør
250 g. brun farin
1/2 dl. mælk
150 g. kokosmel
Sådan skal det gøres:
Smørret smeltes i en gryde uden at det tager farve. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og mælken hældes i. Blandingen skal være lun.
Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen i et skål til det er lyst og tykt.
Hvedemel, bagepulver og mælk/smørret blandes i til sidst.
Hæld dejen i en form med bagepapir.
Kagen bages ved 200° alm ovn, i 20 min.
Imens kagen er i ovnen laves toppen.
Smør, brun farin og mælk koges sammen og til sidst røres kokosmel i.
Toppen spredes forsigtigt udover kagen efter den har bagt de første 20 min.
Sæt kagen tilbage i ovnen i yderligere 8-10 min ved samme temperatur.
Lad kagen køle af inden den skæres ud og spises! uhhm! 😀
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu