Fragilite med mokka/nougat smørcreme - sprød og lækker

kæmpe kanelsnegl – snasket og lige til at dele

kæmpe kanelsnegl – snasket og lige til at dele
Hvad er bedre end lækre kanelsnegle? – En kæmpe kanelsnegl!
Kanel, snask, glasur, lækker blød indeni og sprød udenpå, hvad mere kan man ønske sig?
Her er min version og den er bare go’! 😉

 

Her er hvad du skal bruge:
28 cm. springform

Dejen:
50
 g gær
3 dl mælk
3 æg
100 g blødt smør
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1 tsk salt
700 g hvedemel

Remonce:
250 g blødt smør
100 g sukker
150 g brun farin
3 spsk. kanel

Glasur

 

Sådan skal det gøres:

Mælken lunes og tilsættes gæren i en stor skål.
Tilsæt derefter æg, blødt smør, vaniljesukker, kanel og salt og rør det godt sammen.
Derefter tilsættes hvedemelet lidt efter lidt mens dejen æltes. Dejen skal gerne være lidt klistret når den er færdig.
Stil dejen til hævning i 20 min, tildækket.

Imens blandes ingredienserne til remoncen til den er helt ensartet og fin.

Rul nu dejen ud i en stor rektangel på et meldrysset bord. Fordel remoncen over det hele. (Gem eventuelt en spsk til at smøre ovenpå)
Mål højden på din springform og skær nu baner i samme længde som formen er høj. (Tror min var 8 cm)
Derefter begynder du at rulle den ene strimmel sammen og lægges din kanelsnegl klar på den næste og ruller indtil du ikke har flere strimler tilbage og du står tilbage med en stor, tung og klistret kanelsnegl, der sikker er noget vakkelvåren, og det kan ikke undgås. læg den i midten af din springform der allerede er foret med bagepapir og smurt med smør i bund og kanter. Den er sikkert ikke helt stor nok til at fylde det hele og det er meningen, for nu skal den trykkes godt flad så den ender med at fylde næsten hele springformen ud. Lad den hæve tildækket i en halv times tid.

Når kanelsneglen har hævet så bages den i ovnen ved 200° alm ovn på 1 rulle under “midterrillen” i ca. 40 min.
Husk at tjekke med en nål om dejen er bagt færdig til sidst.

Lad kagen køle lidt af inden den med et kniv lige kan skæres fri af kanterne, så springformen kan komme af. lad den køle lidt mere af inden den smøres med glasur og serveres straks. Den må stadig gerne være lidt lun men ikke så varm at man brænder sig når man mærker på den på toppen.

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fragilite med mokka/nougat smørcreme - sprød og lækker