Den bedste og nemmeste agurkesalat uden tilsat sukker

Hjemmelavet mayonnaise

IMG_20160227_181617-2

Hjemmelavet mayonnaise er så lækkert, og især med nogle lækre polenta fritter som her på billedet

mayonnaise er slet ikke så svært at lave som det lyder. Jeg bruger et elektrisk piskeris og en gammel plastikflaske med et lille hul i proppen, så er olie nemmere at håndtere.

Her er hvad du skal bruge:
ca. 2 dl. mayonnaise

1 æggeblomme
1 tsk. citronsaft
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 tsk. sennep
1½ dl. smags neutral olie

Sådan skal det gøres:

Først laver jeg min gør-det-nemmere-at-håndtere-olien-flaske.
Tag en brugt vand- eller sodavandsflaske og skyller den grunddigt.
Lav et lille hul i proppen med en skrap kniv, pas nu på fingrene.
Derefter hælder jeg 1½ dl. olie i flasken og skruer låget på igen.
I en skål hælder du æggeblomme, citronsaft, salt, peber og sennep i og pisker det hele godt sammen.
Så starter du med at hælde få dråber olie i blandingen imens du pisker.
Når olien er helt absorberet af ægget, hælder du igen få dråber i. Sådan bliver du ved til at alt olien er opbrugt.

Hvis du, som jeg tænker, at hjemmelavet mayonnaise og polenta fritter passer super godt sammen, kan du finde opskriften her

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Den bedste og nemmeste agurkesalat uden tilsat sukker