Hjemmelavet Mascarpone! – Do it yourself!
Hjemmelavet Mascarpone!
Tiramisu er en af mine absolutte ynglingsdesserter, men puha den er sørme heller ikke billig at fremstille. Da jeg står og snart skal holde fødselsdag for familien, vil jeg gerne lave tiramisu til dessert, men ønsker jeg virkelig at bruge over 100,- kr på mascarpone alene? Ej, det måtte da kunne gøres billigere. Here is your answar! Make it yourself!
Her er hvad du skal bruge:
Giver ca. 600 g mascarpone
1 Liter piskefløde
1/6 tsk vinsyre (Står blandt krydderierene eller vinbrygnings udstyret.)
Sådan skal det gøres?
Varm fløden op til 85 grader Det slår alle bakterier ihjel, og proteinerne i fløden skifter struktur.
Opløs vinsyren i 2 spsk vand.
Tilsæt vand og vinsyre til fløden, og rør godt rundt. Fløden begynder næsten med det samme at blive tykkere og det skal den også.
Lad gryden med fløde stå natten over i køleskabet. Vallen og ostemassen beggynder så småt at skille
Hæld blandingen over i en en sigte så vallen kan løbe fra. Den nemmeste måde er at lægge nogle opklippede kaffeposer i et dørslag så de dækker det helt. Du kan også bruge musslin stof, osteklud eller en gammeldags stofble.
Dæk til med folie og stil det i køleskabet til afdrypning tolv timer.
Tag osten op af sien og kom det i en lufttæt beholder.
Det kan holde sig en uge til fjorten dage i køleskabet.
Hvis osten er for flydende efter de 12 timer, så lad massen blive i sien, og giv den lidt ekstra tid. Så vil den blive tykkere.
AmatørkokkenVelbekomme!
Hej
Tror du har skrevet forkert i ingredienslisten til hjemmelavet mascarpone. Der står vineddike 😬 men længere nede i fremgangsmåde står så vinsyre, som det jo selvfølgelig er.👍 Bh