Lasagne, som kun mormor kan lave den!

hjemmelavet hollandaisesauce

13000075_10208357538843732_519307802911759196_n

Hjemmelavet hollandaisesauce

Hjemmelavet hollandaise sauce smager super godt, og der er nu ret stor forskel på en hjemmelavet og en knorr. Jeg har altid hørt når det kommer til saucer og dressinger som hollandaise, bearnaise og mayonnaise, at de skiller og det er SÅ svært at lave. Men det overraskede mig virkelig for let det er, hvis du bare tager det med ro og køre den idiotsikkert, som jeg gør. 😀 Hellere bruge 5 minutter ekstra end at temperaturen bliver for høj eller fedtstoffet bliver tilføjet for hurtigt og du risikerer at den skiller! Mine saucer har dog ikke skilt endnu!! Så spring dig ud i det og overrask med en lækker hjemmelavet hollandaise! 😀

Det skal du bruge: 

3 æggeblommer
2 spsk friskpresset citronsaft
250 g. smør
salt og peber efter smag

Sådan skal det gøres:

Lav et vandbad. Stil en tom skål oven i en gryde med varmt vand fra hanen. Skålen behøver ikke være i vandet. Dampen virker lige så fint hvis de slutter tæt. Vent med at tænde for varmen.

Smelt smørret i en anden gryde.

Tag den af varmen og lad mælkestofferne (det hvide snask) synke til bunds.

Når du kan se at mælkestofferne at sunket til bunds, finder du en lille kande eller andet lign, du kan hælde smørret over i. husk at lade mælkestofferne forblive i gryden. Det gør ikke noget der er en smule hvide rester i smørret. Dette gør det meget nemmere, så du ikke skal bekymre dig om mælkestofferne ryger med i din sauce. 🙂

Æggeblommer og citron blandes i skålen der står i vandbadet.

Tænd for gryden med vandbadet.

Under konstant omrøring hældes til at starte et par dråber smør i æggeblommerne, når det er rørt sammen til en ensartet masse, hældes en smule mere smør i. hver gang saucen er blevet ensartet i konsistensen igen tilsættes mere smør.

Tilsæt smørret indtil saucen har den rigtige konsistens. Som en lidt tynd creme.

Må ikke blive over 70°C da den så skiller. Det er det sværeste ved hollandaisen! Du kan evt. putte et termometer i din sauce, men jeg sørgede bare for at holde den på ret svag varme. Til sidst kan du evt. se hvad temperaturen er og evt. give den en smule mere varme. Jeg var mere bange for at smørret blev tilsat for hurtigt end selve varmen. Som sagt holdte jeg den på svag varme! 😀

Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.

Smag til med salt og peber.

Til min hollandaise serverede jeg fyldte rødspætteruller med persille og bacon, hvilket smagte sindsygt godt! Mormor roste maden til skyerne! 😀
Opskriften kan du finde

1936152_10208357534563625_4446843515321878133_n

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lasagne, som kun mormor kan lave den!