Grydebrød med ølandshvedemel
Grydebrød med ølandshvedemel
Grydebrød? – Ja, som navnet siger er det et brød bagt i en gryde. Det får den lækreste skorpe og smager super lækkert! Det er super nemt at lave, kræver kun en gryde der kan gå i ovnen!
Her er hvad du skal bruge:
5 dl. vand
5 g. gær
2 tsk. salt
1 tsk. honning
2 dl. ølandshvedemel
8 dl. hvedemel
Sådan skal det gøres:
I en stor skål røres gæren ud i vandet og honning tilsættes.
Ølandshvedemel, hvedemel og salt røres sammen og røres sammen med vandet i den store skål. Rør det godt og grundigt igennem og læg film over. Lad skålen stå på køkken bordet i 10-12 timer Derefter æltes det kort med foldemetoden, hvor dejen foldes over hinanden 5-8 gange, ikke mere. Lad det stå endnu 2 timer. Efter 1 1/2 time sættes gryden i ovnen og der tændes på 250 grader. Når ovnen og gryden har opnået 250 grader hældes dejen forsigtigt i gryden. Kom låg på og bag i 30 minutter, derefter tages låget af og ovnen skrues ned på 230 grader. Bag videre i 15 minutter. Tag gryden ud og vend brødet ud på en rist.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu