Pavlova med cremefraiche creme og friske bær

Grydebrød med ølandshvedemel

IMG_20160628_170909-2

Grydebrød med ølandshvedemel

Grydebrød? – Ja, som navnet siger er det et brød bagt i en gryde. Det får den lækreste skorpe og smager super lækkert! Det er super nemt at lave, kræver kun en gryde der kan gå i ovnen!

Her er hvad du skal bruge:

5 dl. vand
5 g. gær
2 tsk. salt
1 tsk. honning
2 dl. ølandshvedemel
8 dl. hvedemel

Sådan skal det gøres:

I en stor skål røres gæren ud i vandet og honning tilsættes.
Ølandshvedemel, hvedemel og salt røres sammen og røres sammen med vandet i den store skål. Rør det godt og grundigt igennem og læg film over. Lad skålen stå på køkken bordet i 10-12 timer Derefter æltes det kort med foldemetoden, hvor dejen foldes over hinanden 5-8 gange, ikke mere. Lad det stå endnu 2 timer. Efter 1 1/2 time sættes gryden i ovnen og der tændes på 250 grader. Når ovnen og gryden har opnået 250 grader hældes dejen forsigtigt i gryden. Kom låg på og bag i 30 minutter, derefter tages låget af og ovnen skrues ned på 230 grader. Bag videre i 15 minutter. Tag gryden ud og vend brødet ud på en rist.

IMG_20160628_170852-2 IMG_20160628_171035-2 IMG_20160628_171026-2

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pavlova med cremefraiche creme og friske bær