Grønkålssalat med feta, appelsiner og sennep/honning dressing!
Grønkålssalat med feta, appelsiner og sennep/honning dressing!
Jeg er helt vild med salater og prøver altid at finde på nye spændende salater.
Denne salat er virkelig lækker og den passede perfekt til mine appelsinmarinerede andebryster og bagt græskar. opskriften finder du her
Jeg undlader at skrive mængder ved grønkål, feta ost og appelsiner, da det er meget forskelligt hvor meget folk ønsker at lave.
Her er hvad du skal bruge:
Frisk grønkål (Nogle gange kan jeg kun finde det snittet i poser)
Feta ost
Appelsiner
sennep/honning dressing:
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
½ tsk. salt
3 spsk. honning
2 tsk. dijonsennep
1½ dl rapsolie
Sådan skal det gøres:
Æggeblommer, salt, honning og dijonsennep piskes, så det er en enartet masse.
Stille og roligt pisker du olien i dressingen til den til sidst er cremet og lækker.
Stil på køl indtil den skal bruges.
Skyl og snit grønkålet, (hvis du ikke har købt det frisk og færdigsnittet i poser)
Skræl appelsinerne og skær dem i skiver.
Læg grønkålet på et fad og smuldrer fetaen over og pynt med applsinerne.
Jeg kan godt lide at vende lidt af dressingen i grønkålet inden jeg pynter med feta og appelsiner, men den kan også bare serveres ved siden af, så man selv kan hælde lidt på sin portion.
Og som jeg skrev tidligere serverede jeg min salat med appelsinmarinerede andebryster og bagte græskar
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu