Pandekagehapsere med røget laksepaté

Gratineret asparges med pocheret æg og urtetoast

IMG_20160513_191313

Gratineret asparges med pocheret æg

En lækker lille forret, der har lidt af det hele. Lækre grønne asparges, en dejligt pocheret æg og sprødheden fra urtetoasten! Mums!

Her er hvad du skal bruge:
6 pers.

Asparges:
2 bdt. grønne asparges
100 g reven parmesan
50 g smør
Salt

Pocheret æg i film:
6 æg
Smagsneutral olie

Urtetoast:
3-4 skiver brød
Smør
Salt
Tørret eller frisk timian

Sådan skal det gøres:

Asparges:
Bræk enderne af aspargesene og damp dem i kogende vand i 2-3 min. Hæld vandet fra og afkøl aspargesene med koldt vand. Smør en bradepande med olivenolie og læg aspargesene ovenpå. Riv parmesan udover. Skær smørret i terninger og fordel dem henover. Gratiner aspargesene ved 200° alm ovn i 8-10 min. til osten er smeltet og begyndt at blive gylden i kanterne.

Pocheret æg i film:
tage et glas og et stykke husholdningsfilm, som du kommer ned i glasset, så filmen danner en lille skål, smør filmen med et par dråber olie. Slå ægget ud i glasset med husholdningsfilmen og saml filmen omkring ægget og luk til med kødsnor eller lign. I en gryde med kogende vand kommes ægget i og koger  i 4 – 4 1/2  minutter, afhængigt af størrelsen på ægget (jeg bruger M/L æg og 4 minutter er perfekt til min smag)

Tag pakken op, fjern filmen og du har et perfekt pocheret æg.

Urtetoast:
Smør brødskiverne med smør. Drys med salt og timian. Skær brødet i stave. Rist brødet i ovnen ved 200° til de er gyldne og sprøde. Anret forretten med asparges, pocheret æg på toppen og urtetoast til. 🙂

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pandekagehapsere med røget laksepaté