Amerikanske svampede chokolademuffins

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme
Kombinationen af den bløde bolle, remoncen, den lækre creme og glasuren på toppen. Så bliver det ikke meget bedre. Hvorfor laver vi egentlig kun disse lækre boller til fastelavn? 😉

Her er hvad du skal bruge:

Bolledej:
75 g. gær
75 g. sukker
1 tsk salt
6 dl. mælk
1,5 dl. olie
1000 g. hvedemel

Remonce:
50 g. marcipan
50 g. sukker
50 g. blødt smør

1. portion Vaniljecreme

 

Sådan skal det gøres:

Start med vaniljecremen så den kan nå at blive kold og fast til den skal bruges. Den kan sagtens laves dagen før.

Bolledej:

Opløs gæren i sukker og salt i en skål. Varm mælken og olien, så det er “lillefinger” varmt (ca. 37°) og hæld det i skålen. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt og gem lidt til æltning(brug ikke nødvendigvis alt melet).

Lad dejen hæve i 45 min.

Remonce:

Imens bolledejen hæver kan du lave remoncen. Bland alle ingredienser til en ensartet masse.

Samling og bagning:

Del dejen ud i 18 stykker og rul hver stykke ud til en flad cirkel på størrelse med en stor knyttet hånd – pas på ikke at bruge for meget mel her, da det ellers vil gøre det sværere at lukke fastelavnsbollerne. Fyld 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk remonce på midten af hvert dejstykke. Luk først de 4 hjørner og saml derefter alle hullerne på bunden og sørg for at dejen er klistret nok til at det lukker helt tæt.  Placer bollerne på to bageplader med bagepapir med lukningen ned af. Lad bollerne efterhæve i ca 30 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag en plade af gangen i 13-15 min ved 200 grader alm ovn.

Pynt dem til sidst med glasur i forskellige farver

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Amerikanske svampede chokolademuffins