Fedtebrød – Lækre småkager med romglasur
Fedtebrød – Lækre småkager med romglasurFedtebrød har aldrig været en ting i min familie, men det måtte vi da prøve, og det er bestemt ikke sidste gang de bliver lavet, for de er super nemme at bage og smager skønt! 😀
Her er hvad du skal bruge:
30 stk. ca.
125 g. hvedemel
0,25 tsk hjortetakssalt
125 g. smør
65 g. kokosmel
65 g. sukker
Romglasur:
100 g. flormelis
2 tsk vand
1 spsk. romessens
Sådan skal det gøres:
Dejen:
Alle ingredienser blandes sammen og deles i 3.
Rul de 3 deje ud til lange pølser der passer med længden af din bageplade til ovnen.
Rul eller tryk pølserne flade (gerne direkte på bagepapiret, så du ikke behøver at flytte dem bagefter), så de er ca. 5 cm bredde og 1/2 cm tyk.
Bag dem i ca. 10 min ved 200° alm. ovn
Imens blandes ingredienserne til glasuren og smøres på de varme fedtebrød når de kommer ud af ovnen.
Skær dem i skrå snitter og placer dem på en rist mens de stadig er varme/lune. Lad dem køle helt af inden de serveres.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu