Lækker syndig brunsviger!

De blødeste og bedste pølsehorn – Lavet af bløddej!

img_20170402_000002_511

De blødeste og bedste pølsehorn – Lavet af bløddej!

Jeg rammes sommetider af en dovenskab uden lige, og det er simpelthen derfor at denne opskrift har taget over et år om at komme op på bloggen! 😀
Jeg kan jo ikke smide en opskrift op uden et billed eller to.
Jeg tilbød sidste år min hjælp med pølsehorn til min lillesøsters børnefødselsdag, og alle var vilde med dem! Og min mor har endda snakkede om dem flere gange efterfølgende og spurgt efter en opskrift. Nu er den her så! Og lillesøster fik smagt dem igen forleden og hun var helt salig! Og fik selvfølgelig også en pose med hjem! 😉
– Jeg har med vilje lavet portionen ikke lille smule større, så man ikke står og mangler dej, da den skal rulles ud og det jo er forskelligt hvor tynd man ruller den ud. Så i mit tilfælde blev der også lige til et par boller oveni! 😉

Her er hvad du skal bruge:
20 pølsehorn

35 g. gær
35 g. sukker
1 nip salt
50 g. æg (Plejer at passe til 1 alm æg)
75 g. smør (Margarine kan også bruges)
500 g. hvedemel
2,25 dl. vand

10 partypølser uden skind
Æg til pensling

Sådan skal det gøres:

Gær, sukker og salt hældes i en skål. Imens varmes smør og vand til ca. 37° (lillefinger varmt)
Når vand og smør er varmet op hældes det ned til gæren. Bland godt.
Æg hældes også i. Til sidst kommes melen i lidt efter lidt.
Køres gerne på en køkkenmaskine i 5 minutters tid.

Lad dejen hæve i skålen med et klæde over, et lunt sted i 20 min.

Når dejen har hævet deles den ud i 10 lige store stykker.

Nu rullen dejen ud til en rektangel (Aflang firkant) på størrelse med karton kakaomælk ca.
1 pølse lægges nederst på dejen og rulles rundt så der kun lige er dej rundt om hele pølsen.
Skær resten af dejen væk, så du nu har en pølse med dej rundt om. Vi har stadig ikke skåret enderne til endnu.
Skær med en skarp kniv enderne af så du snupper en 1/2 cm af pølse-enderne med. og derefter skæres den over på midten så du har 2 fine pølsehorn, som på billedet herunder. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepir.
Lad pølsehornene hæve 10 min.
Pensl derefter pølsehornene med æg og bag dem i ovnen ved 210° alm ovn i 10-12 min.

TIP:
Når pølsehornene er bagt lægges et stykke viskestykke over pladen, så få du endnu blødere pølsehorn! 😀

Pil pølsestumperne ud af dejen og brug den overskydende dej til boller eller flere pølsehorn.

img_20170331_134015

Velbekomme!

Amatørkokken

5 kommentarer

  • Vivian

    Hej.
    Hvis jeg vil fryse nogen af dem til senere optøning og bagning, tænker du så at de skal hæve før eller efter jeg fryser dem?
    Hilsen Vivian

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg tror bare jeg ville bage dem og derefter fryse dem ned. Så kan de altid lunes efterfølgende.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Vivian

      Jeg endte med at hæve den færdig, pensle dem og fryse dem. Fik 2 min. ekstra i ovnen fra frost. Jeg fik 26 pølsehorn og de var FANTASTISKE.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Hvor er jeg glad for at høre, at du kunne bruge opskriften! 😃 God påske!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Vivian

      I lige måde fra mig og min meget tilfredse 13-årige søn :0)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækker syndig brunsviger!