De bedste flødekartofler med mornaysauce
Verdens bedste flødekartofler efter min mening
Jeg har set flere spørge efter opskrifter på flødekartofler der er dejligt cremede osv.
Min opskrift indeholder mornaysauce, som efter min mening gør hele forskellen!
Her er hvad du skal bruge:
1,5 kg kartofler (jeg brugte bagekartofler)
2 alm. løg
Presset hvidløg eller hvidsløgspulver (Jeg bruger selv pulver, da hvidløgssmagen ikke skal være for gennemtrængende)
muskatnød pulver
Salt
Peber
1/4 L piskefløde
1 mornaysauce (0,5L)
Sådan skal det gøres:
Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver.
Skær løg fint.
Læg et lag af kartofler (Taglagt) og det halve af løgene drysses over. Hvidløg, muskatnød, salt og peber drysses i rigeligt mængder.
Læg nu endnu et lag af kartofler, løg, hvidløg, muskat, salt og peber.
Derefter hælder du mornaysaucen over kartoflerne og banket en smule i bordet så saucen flyder ned imellem kartoflerne så meget som muligt.
Til sidst hældes fløden over og sættes i ovnen ved 180° alm ovn i halvanden time.
Muskatnødden og mornaysaucen gør virkelig underværker og giver en fantastisk smag. Hvis du ikke har prøvet det før, kan det kun varmt anbefales. Samtidig gør mornaysaucen den mere cremet og lækkert.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu