Briocheboller – Så luftige og lækre!
Briocheboller – Så luftige og lækre!
Den her opskrift er utrolig nem og du får de lækreste brioche boller!
Her er hvad du skal bruge:
12 store boller
50 g. gær
3,5 dl. kold mælk
650 g. hvedemel
150 g. blødt smør
2 æg
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
2 tsk. bageenzymer
1 æg + 1 spsk vand til pensling
Sådan skal det gøres:
Alle ingredienser kommes i en røremaskine. Rækkefølge er lige meget. 🙂
køres på lav/middel hastighed til dejen blank, helt samlet og slipper skålen.
Del bollerne i 12 lige store stykker. (Jeg vejer dem altid)
Placer dem på 2 plader med god mellemrum. Lad dem hæve i 2 timer til de er ca. 3 dobbelt i størrelse.
De hæver langsommere pga smørret.
Pensl dem nu forsigtigt og bag dem 200° alm ovn på næstøverste rille i ovnen i ca. 12 min.
Ønsker du dem mørkere end mine, så skru op på 215°
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu