Gratineret asparges med pocheret æg og urtetoast

Blinis med røget ørred og cremet urteost!

IMG_20160513_191707

Blinis med røget ørred og cremet urteost!

Blinis er lette og lækre og kan pyntes med alt hvad hjertet begærer. Her er en af mine versioner, som er med røget ørred, lækker cremet friskost med urter og så selvfølgelig lige en masse dejlig purløg, lige plukket fra haven! Mums hvor det smager!

Her er hvad du skal bruge:
Ca. 15 blinis

Blinis:

2 dl mælk
1/4 pakke gær
100 g boghvedemel
50 g spelt eller hvedemel
1 æg
1/2 tsk. salt
Smør – til stegning

Fyld:

ca. 150-200 g. røget ørred
1 pk. friskost med urter
1 bundt. purløg

Sådan skal det gøres:

Lun mælken lidt og rør gæren ud i den lune mælk. Pisk boghvedemel, speltmel (eller hvedemel) salt og æggeblommen i dejen. Lad den hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 – 45 min. Derefter pisker du hviden stiv og vender den i dejen.
Varm smørret ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske eller decilitermål. Vend dem efter et minut eller to – eller bare når de er lækkert gyldne.

Anret de kolde blinis med røget ørred, 1 tsk. urteost på toppen og pynt til sidst med purløg.

Velbekomme!

 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Gratineret asparges med pocheret æg og urtetoast