Blinis med røget ørred og cremet urteost!
Blinis med røget ørred og cremet urteost!
Blinis er lette og lækre og kan pyntes med alt hvad hjertet begærer. Her er en af mine versioner, som er med røget ørred, lækker cremet friskost med urter og så selvfølgelig lige en masse dejlig purløg, lige plukket fra haven! Mums hvor det smager!
Her er hvad du skal bruge:
Ca. 15 blinis
Blinis:
2 dl mælk
1/4 pakke gær
100 g boghvedemel
50 g spelt eller hvedemel
1 æg
1/2 tsk. salt
Smør – til stegning
Fyld:
ca. 150-200 g. røget ørred
1 pk. friskost med urter
1 bundt. purløg
Sådan skal det gøres:
Lun mælken lidt og rør gæren ud i den lune mælk. Pisk boghvedemel, speltmel (eller hvedemel) salt og æggeblommen i dejen. Lad den hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 – 45 min. Derefter pisker du hviden stiv og vender den i dejen.
Varm smørret ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske eller decilitermål. Vend dem efter et minut eller to – eller bare når de er lækkert gyldne.
Anret de kolde blinis med røget ørred, 1 tsk. urteost på toppen og pynt til sidst med purløg.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu