Lidt fra ITC køkkenet

Bagt laks med urtetopping, kartoffelmos, bagte tomater og grønne bønner!

Jeg syntes tit at laks kan gå hen og blive lidt kedeligt og jeg ender altid med at bruge de samme opskrifter igen og igen. Men nu lagde jeg lige hjernen lidt i blød.

Dette blev så resultatet af dét! 😀

Ovnbagt laks med urtetopping, kartoffelmos, bagte tomater og grønne bønner!

Wow det smagte overdrevet godt, hvis jeg selv skal sige det! 😀

IMG_1566

Her er hvad du skal bruge til 2 pers:

grønne bønner

laks med urtetopping:

2 stk. laks
1 skive brød
1 lille bundt. persille
1 fed hvidløg
1 spsk olie
salt og peber

Kartoffelmos: 

500g kartofler
1 dl. mælk
en klat smør
salt

Bagte tomater:

3 tomater
lidt olie
krydderier (evt. persille, oregano, ramsløg eller rosmarin)
salt

Her er hvad du skal gøre:

Laks med urtetopping:

brød, persille, hvidløg, salt, peber og olie blendes sammen.

urtetopping smører du på laksefileterne (der stadig har skind på) og putter dem i et smurt ildfast fad, så de ikke sidder fast i bunden. de stilles i ovnen og bages i 10-12 min på 180 grader. Du kan evt skrue over på grill-funktionen de sidste par minutter, hvis du vil have toppingen mere sprød.

Kartoffelmos: 

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 minutter.

Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller elpisker, tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt.

Bagte tomater:

Tænd ovnen på 180 grader. Halver tomaterne og kom dem i et ovnfast fad.. Pensl tomaterne med lidt olie. kom de krydderi du ønsker på dine tomater. Bag tomaterne i 30-40 min.
Inden servering drysses tomaterne med lidt salt.

De grønne bønner kogte jeg i et par minutters tid og kom dem derefter i koldt vand.

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lidt fra ITC køkkenet