Bærkompot uden sukker
Bærkompot uden sukker
Hvem elsker ikke en dejlig bærkompot ovenpå sin skyr eller til en lækker vaniljeis. Denne opskrift er lavet uden sukker, da jeg selv vitterlig ikke kan smage den store forskel om der er rigtig sukker i eller ej.
Du kan bruge lige præcis de bær du elsker. Jeg havde frosne hindbær og jordbær i min fryser, så det var jo oplagt at bruge dem. Jeg har med vilje valgt at lade bærrene forblive hele i kompotten.
En super nem måde at lave sin helt egen bærkompot på, uden store mængder sukker!
Her er hvad der skal bruges:
1 stort sylteglas med låg
750 g. frosne bær
10 spsk. vand
5 spsk. koncentreret hyldebærsaft uden sukker (Kan erstattes med vand)
1/2 tsk. vaniljepulver
sødemiddel efter smag f.eks. sukrin eller flydende sødemiddel
Sådan skal det gøres:
hæld alle ingredienserne i en gryde undtagen sødemiddel.
Giv blandingen et opkog og lad den simre ved middel varme i 5-7 min. Smag til sidst efter med sødemiddel.
Hæld blandingen på et rent sylteglas, og lad den stå og køle en smule af inden du skuer låget på og stiller den i køleskabet. 🙂
Tip:
Hvis du ønsker at kompotten skal være en smule tykkere, kan du vælge at blende den med en stavblender.
Brug bærkompotten ovenpå en lækker vaniljeskyr med hjemmelavet sund chokolade granola/mysli
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu