Lækker sense kartoffelsalat med kartoffel, blomkål, løg og cornichoner!

Bærkompot uden sukker

img_20180408_123308_696

Bærkompot uden sukker

Hvem elsker ikke en dejlig bærkompot ovenpå sin skyr eller til en lækker vaniljeis. Denne opskrift er lavet uden sukker, da jeg selv vitterlig ikke kan smage den store forskel om der er rigtig sukker i eller ej.

Du kan bruge lige præcis de bær du elsker. Jeg havde frosne hindbær og jordbær i min fryser, så det var jo oplagt at bruge dem. Jeg har med vilje valgt at lade bærrene forblive hele i kompotten.

En super nem måde at lave sin helt egen bærkompot på, uden store mængder sukker!

Her er hvad der skal bruges:
1 stort sylteglas med låg

750 g. frosne bær
10 spsk. vand
5 spsk. koncentreret hyldebærsaft uden sukker (Kan erstattes med vand)
1/2 tsk. vaniljepulver
sødemiddel efter smag f.eks. sukrin eller flydende sødemiddel

Sådan skal det gøres:

hæld alle ingredienserne i en gryde undtagen sødemiddel.
Giv blandingen et opkog og lad den simre ved middel varme i 5-7 min. Smag til sidst efter med sødemiddel.
Hæld blandingen på et rent sylteglas, og lad den stå og køle en smule af inden du skuer låget på og stiller den i køleskabet. 🙂

Tip:
Hvis du ønsker at kompotten skal være en smule tykkere, kan du vælge at blende den med en stavblender.

Brug bærkompotten ovenpå en lækker vaniljeskyr med hjemmelavet sund chokolade granola/mysli

img_20180408_123158_971

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækker sense kartoffelsalat med kartoffel, blomkål, løg og cornichoner!