Andefond fra andeskrog og indmad
Andefond fra andeskrog og indmad
Denne andefond er lavet efter at jeg allerede har stegt min and, opskriften finder du her
Så jeg bruger mit stegte andeskrog, indmaden fra anden, vinger og gumpen! Alt giver smag!
Jeg har bevidst valgt ikke at bruge grøntsager til min fond, da jeg ønsker en intens andesmag til min sovs!
Samtidig fik jeg andefond til den helt store guldmedalje og der er nu lækker andefond i fryseren til næste gang, hvor jeg ikke har tid til at koge fond!
Her er hvad du skal bruge:
1 skrog fra en stegt and
indmad fra and
vinger og gump fra and
1 hønsebouillonterning
3-4 laurbærblade
20 peberkorn
1 spsk. kulør
Salt og peber
Sådan skal det gøres:
Andeskroget skæres/brækkes i mindre stykker.
I en stor gryde (7-10L) smides indmad, andeskrog, vinger og gump i, og brunes rigtig godt ved middel varme, i 15-20 min, i en god klat fedtstof, evt andefedt.
Det er vigtigt at vi får en rigtig god stegeskorpe, da det giver meget smag til fonden.
Tilføj derefter laubærblade, peberkorn og kulør og smuldre hønsebouillonterningen i. Hæld til sidst varmt vand ved så det dækker alt. Gerne op til kanten.
Lad det nu stå og simre i mindst 3 timer med låg på.
Når fonden har simret færdigt, sigtes fonden over i en anden gryde.
Nu skal vi så koge den lækre fond ind til ca. det halve ved middelhøj varme, så vi får en intens og lækker andesmag.
Når fonden er kogt ind smager du til med salt og peber.
Gem evt. noget af fonden i fryseren, hvis du ikke skal bruge det hele på en gang.
Nu er fonden klar til at blive lavet til den lækreste sovs med en god skvat fløde og ribsgele! Der bliver ikke et øje tørt!
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu