Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme

Amerikansk version af no-bake cheesecake – Med en hemmelig ingrediens

Amerikansk version af no-bake cheesecake – Med en hemmelig ingrediens

Jeg er stor fan af cheesecake, og da jeg sad og kiggede på amerikanske cheesecakes lagde jeg mærke til at de bruger creme fraiche i deres cheesecakes. Det lød ikke af meget der skulle bruges af creme fraiche i forhold de andre ingredienser, men jeg blev da nødt til at prøve det.
WOW! Det kan helt klart noget. Jeg har ingen ide hvad det er den creme fraiche gør, men mums hvor smagte det bare godt. Måske jeg en dag kommer frem til hvad det er, men indtil da, så kan jeg virkelig anbefale det, og jeg tror ikke jeg kommer til at lave cheesecakes uden det igen. 😀
Uden brug af husblas.
Jeg pyntede den med en masse små chokolader og bær, og serverede en iskold hindbær coulis til.
Desuden er bunden lavet med cookies og ikke digestive kiks. Prøv det!

OBS. Det er vigtigt at der bliver brugt flormelis, da den hjælper med at stabilisere massen, da vi ikke bruger husblas i opskriften.

 

Her er hvad der skal bruges:
Til en 26cm springform

Bunden:
380 g. chocolate chip cookies, jeg brugte de billige fra coop
180 g. smør

Ostemassen:
2 dl. piskefløde
450 g. flødeost natural, stuetemperatur
65 g. sukker
1,5 spsk. flormelis
45 g. creme fraiche 18%
1,5 spsk. citronsaft
1 tsk. vaniljesukker

Sådan skal det gøres:

Bunden:

Smelt smørret.
Imens puttes småkagerne i en minihakker og hakkes helt fint.
Bland småkagekrummerne sammen med det smeltede smør og fordel det i bunden af springformen. Stil bunden på køl eller frost imens ostemassen laves klar.

Ostemassen:
Piskefløden piskes til flødeskum. Endelig ikke alt for meget, da det skal vendes med resten af massen til sidst og nødig skulle begynde at klumpe.
Pisk flødeost og sukker i en anden skål indtil den er blød og ensartet. Tilføj derefter creme fraiche, flormelis, citronsaft og vaniljesukker og pisk det godt sammen til massen igen er helt blød og fin. Hvis der er klumper i, bliver du ved med at piske.
Med en skraber, skraber du massen af siderne af skålen inden du forsigtigt vender din piskede flødeskum i massen.
Fordel ostemassen over den kolde bund og sørg for at toppen er fin og lige.
Stil din kage på køl, gerne i 12 timer.
Server den umiddelbart efter den er kommet ud af køleskabet.

 

Tip:
Du kan vælge, som jeg, at fore indersiden af springformen med kageplast, så du får en flot kant.

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme