Verdens mest lækre og luftige boller!
Jeg har lavet disse boller en del gange og de bliver bare SÅ gode! Prøv dem!
her er hvad du skal bruge:
ca. 24 stk.
75 g. gær
75 g. sukker
1 tsk. salt
6 dl. mælk
1,5 dl. olie
1000 g. hvedemel
Sådan skal du gøre:
Opløs gæren i sukker og salt i en skål. Varm mælken og olien, så det er “lillefinger” varmt (ca. 37°) og hæld det i skålen. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt og gem lidt til æltning(brug ikke nødvendigvis alt melet).
Lad dejen hæve i 45 min.
Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. en time. Hvis du vil pensle dine boller, så gør det inden du lægger viskestykke over til hævning, for når de først har hævet, er de så utrolig luftige og hvis du begynder at pensle der, vil de meget nemt falde sammen.
Derefter bages de i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn til de er lysebrune på toppen, ca. 12 minutter.
AmatørkokkenVelbekomme!
Super gode luftige boller 👍👍👍