Verdens mest lækre og blødeste tunmousse!
Verdens mest lækre og blødeste tunmousse!
Til nytårsaften lavede jeg denne ultra lækre tunmousse til forret.
Den er simpelthen så silkeblød at man skulle tro det var løgn.
Den er lavet på husblas med creme fraiche og flødeskum. Det vil sige uden smør.
Sammen med tunmoussen serverede jeg også denne lækre lakseroulade med rød kaviar!
Begge opskrifter er helt igennem himmelske!
Her er hvad du skal bruge:
6-8 forretter i små portionsforme.
2 ds. tun i olie
200 g. løg
2,5 dl. creme fraiche 18%
4 husblas
1,5 dl. piskefløde
salt, peber, citronsaft og sukker efter smag.
Sådan skal det gøres:
Tunen hældes i en sigte og dryppes af.
4 husblas lægges i koldt vand i ca. 10 min. Læg dem i 1 af gangen, ellers klistrer de sig sammen.
Tun, groft skåret løg og creme fraiche blendes i en blender.
Knug vandet af husblassen. Smelt husblassen med et par skefulde vand. Det skal være helt flydende, så undgår du trevler.
Hæld husblassen direkte ned til blandingen i blenderen. Kør det godt igennem, så husblassen fordeler sig godt.
Smag til med salt, peber, citronssaft og sukker.
Stil derefter blandingen i køleskabet, til den er blevet tykkere og du kan tegne mønstre i den. ca. 15 min.
Imens piskes fløden til skum og den vendes forsigtigt i blandingen.
Nu kan du vælge at hælde den i en stor skål og stille den på køl.
Eller du kan dække små ramekin skåle med film og fordele tunmoussen deri. Når tunmoussen skal serveres, kan den nemt vendes på hovedet direkte på tallerkenen og skål og film er lige til at tage af. (Se billedet øverst i opskriften)
Lad tunmoussen stå i køleskabet i minimum 2 timer. Du kan også sagtens lave den dagen før.
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu