Lækker rødbedecarpaccio med parmasan og purløg

Verdens bedste lagkagesnitte med hindbærsyltetøj!

IMG_20160505_114512

Verdens bedste lagkagesnitte med hindbærsyltetøj!

Det her er en af min absolutte ynglings kager, den er så enkel og alligevel smager den bare helt fantastisk!

Her er hvad du skal bruge:
en form i ca. str. 38x28cm

4 æg
325 g. sukker
125 g. margarine
2 tsk. vaniljesukker
350 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
2½ dl. mælk
Fyld:
½-1 glas hindbærsyltetøj af 400 g.
Glasur:
175 g. flormelis + kogende vand (evt. lidt rød frugtfarve)
Pynt:
Tørret hindbær eller krymmel

Sådan skal det gøres:

Pisk æg og sukker let og luftigt. Smelt margarinen og pisk den i, når den er kølet lidt af. Tilsæt vaniljesukker. Bland mel og bagepulver og rør det skiftevis i med mælken.
Læg bagepapir i en bradepande på ca. 38x28cm og bred dejen ud. Bag kagen på næstnederste rille i ovnen ved 200° i ca. 12  – 14 min.
OBS: Af en eller anden grund skulle min kage have ca. 30 min. selvom ovnen stod ved de rigtige grader og størrelse passede. Så start med de 12-14 min. og se om den er færdig, ellers må den få lidt mere. Det er vigtigt at du tjekker ordenligt om den er bagt, da den kan snyde og være bagt i midten og så lige pludselig ikke i den ene side.
Når kagen er bagt, tages den op af bradepanden og lade den køle af på en rist.
Når kagen er helt kølet af, flækkes den til i to. og hindbærsyltetøjet smørres på i et rigeligt lag, da kagen suger en del til sig når den stilles på køl.
Flormelis og kogende vand røres til glasur og evt. lidt rød frugtfarve blandes i for at give den en lyserød farve. Glasuren smøres på kagen og der pyntes med tørret hindbær eller krymmel.
Sæt kagen på køl til den skal spises. Den bliver endnu bedre jo længere tid den står på køl.

Som lidt andet, prøvede jeg også at lave dem i runde portionsstørrelser. Hvis du ønsker at lave dem sådan, tager du bare en rund udstikker og udstikker i kagen inden du skærer den igennem og putter syltetøj i. 🙂

IMG_20160513_125231

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækker rødbedecarpaccio med parmasan og purløg