Crème Brûlée is simply the best!

Vandbakkelser med karamelflødeskum!

 

IMG_1887

Har aldrig været så meget til flødeskum osv, men disse her vandbakkelser……. Nørj, de skal prøves!

Vandbakkelser er slet ikke så svære at lave som nogle tror!

Her er hvad du skal bruge:

Karamelflødeskum

3 spsk sukker
1,5 dl. Piskefløde til karamelcreme
1 dl. piskefløde til alm. flødeskum

Vandbakkelser – 8 stk.

1 dl vand
50 g smør
1 tsk sukker
5 spsk hvedemel
2 sammenpiskede æg (ca. 1 dl)

Sådan skal det gøres:

Karamelflødeskum

Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme, til det er gyldent. Tilsæt 1½ dl af fløden og kog cremen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er opløst igen. Frys cremen i ca. 1 time.

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af æggene i dejen. Tilsæt evt. resten – dejen skal kunne formes til toppe. Sæt dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Bagetid: 25 min. Bed 200G alm. ovn.

Pisk resten af fløden til en let skum. Pisk det kolde karamelflødeskum luftigt. Flæk vandbakkelserne og fordel karamelflødeskummet og det hvide flødeskum på underne. Læg overne på og pynt med flormelis. Server Straks!

IMG_1886

Idag var lillesøster Mathilde med til at lave vandbakkelser og hun var så stolt, at hun syntes at der også skulle tages billede af hende og alle kagerne! – Selvfølgelig skulle der da det!

Velbekomme!

Siges der fra Mathilde og Louise!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Crème Brûlée is simply the best!