Hjemmelavet chokoladepinde til varm kakao! Mums!

Ultra lækre kransekagestykker med nougat! Godt nytår!

img_20171230_164745_030

Ultra lækre kransekagestykker med nougat! Godt nytår!

Da min far ringede og spurgte om jeg ikke liiiige kunne lave nogle kransekagestykker med nougat til ham til nytår, sagde jeg straks ja. Jeg elsker at prøve nye ting og tilføje lækre opskrifter til bloggen her 😉
Da jeg før har lavet kransekage uden nougat før, var det jo nemt at finde opskriften og tilføje nougat i midten!
Og det smager himmelsk!! 😀

Her er hvad du skal bruge:
Ca. 20 stk

Kransekagestykker:
500 g. marcipan
ca. 4 spsk. æggehvide
100 g. flormelis

200 g. nougat
150 g. mørk chokolade 56%

Glasur:
ca. 2 spsk. æggehvide
50 g. flormelis

Sådan skal det gøres:

Pluk eller riv marcipanen i mindre stykker. Hæld flormelis og æggehvider direkte ned til marcipanen og bland det godt sammen. den skal være lidt våd men uden at massen klistrer sig fast på fingrene. Læg marcipanen på køl indtil den skal bruges. Den er nemmere at arbejde med hvis det er kold.

Læg nu marcipanmassen ud på et bagepapir i lange lidt brede og flade baner. Læg et stykke aflangt nougat med mellemrum mellem hver stykke nougat. Skær mellem nougaten og fold marcipanen rundt om. Der kommer lige et billede, da det ikke er nemt at forklare 😀

img_20171230_132348

Form dem nu til aflange lidt trekantede stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Hvis du syntes at massen er lidt svær at få glat, kan du glatte siderne ud med lidt vand på fingrene til sidst.

img_20171230_132403

VIGTIGT! Husk at bage dem på to bageplader. altså lægge dem sammen, da vi bestemt ikke ønsker dem sorte i bunden. 😉

Bag dem ved. 200° alm ovn. i ca. 12-15 min. eller til de er gyldne på toppen.

img_20171230_142218

Lad dem køle af inden du evt. dypper dem i mørk chokolade og sprøjter dem med glasur.

Pisk glasuren med en håndpisker. Den skal være ret tyk for at den ikke løber. Faktisk så tyk at man tænker at det der bliver ikke godt. Put den i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul, og sprøjt nu fine små buer op og ned af kransekagen! 🙂

img_20171230_162819

Velbekommen og godt nytår!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet chokoladepinde til varm kakao! Mums!