Super lækre, ultra sprøde og spicy ovnstegte kyllingelår!
Super lækre, sprøde og spicy ovnstegte kyllingelår!
Jeg bliver personligt såå glad når jeg har lavet en ny ret der bare sidder lige i skabet og samtidig er et sundt alternativ.
Disse lækre kyllinge-under og overlår blev så ultra sprøde at man skulle tro de havde været i friture, men nej nej, de er skam “bare” ovnstegte med en spicy bbq marinade nedenunder. Selv mormor som ikke normalt spiser denne slags mad, var ellevild!
Du kan selvfølgelig selv vælge om du ønsker en stærk eller mindre stærk marinade. Eller måske du har en ynglingsmarinade nede fra det lokale supermarked, så er det bare om at komme i sving! – Det bliver ikke meget nemmere 😉
Jeg serverede en hurtig salat og tzatziki til min lækre kyllingelår!
Her er hvad du skal bruge:
ca. 1 kg. kyllinge-under og overlår
Rasp til panering af kylling
Marinade:
1 dl. olie
2 tsk. dijon sennep
1 dl. ketchup
1 dl. tomatpure
skal og saft af 1/2 citron
2 spsk. brun farin
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
1 tsk. hvidløgspulver (Eller 1 fed hvidløg)
1 tsk. chili
1,5 tsk. salt
1,5 tsk. peber
evt. mere chili eller tabasco sauce.
Sådan skal det gøres:
Alle marinade ingredienserne blandes sammen.
Kylllingestykkerne duppes tørre med lidt køkkenrulle og puttes i et fad.
Hæld marinaden udover kyllingen og fordel den godt.
Lad marinade trække et par timer i køleskabet.
På en tallerken hældes godt med rasp på.
Derefter tages 1 stykke kyllinglår af gangen og vendes godt i raspen, så alt er dækket. Læg det over på en bageplade med bagepapir. Gør dette med alle stykkerne.
Steg kyllingen i ovnen ved 170° varmluftsovn i en times tid. Du kan evt. give det lidt grill til sidst hvis du syntes at kyllingen mangler lidt farve.
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu