Super lækker lakseroulade med rød kaviar og husblas
Super lækker lakseroulade med rød kaviar og husblas
Jeg ELSKER røget laks. I Alle afskygninger.
Til nytårsaften skulle der jo selvfølgelig også røget laks på forretten.
Denne lakseroulade er SÅ lækker!
Det er første gang jeg laver den med husblas, og det er jeg virkelig fan af!
Den bliver mere fast og lettere at skære, og så smager den jo simpelthen bare så englene synger!
Sammen med den, lavede jeg den blødeste og lækreste tunmousse, opskriften finder du her! 😀
Her er hvad du skal bruge:
4 pers.
300 g. røget laks i skiver.
100 g. rød kaviar
1,5 dl. creme fraiche 18%
2 blade husblas
Dild/persille/purløg
salt, peber, citronsaft sukker efter smag.
Sådan skal det gøres:
Husblas lægges i koldt vand i 10 min.
Dild/persille/purløg hakkes fint.
Creme fraiche, rød kaviar, dild/persille/purløg blandes sammen og smages til med salt, peber, citronsaft og sukker.
Husblassen knuges for vand og smeltes over vandbad.
Den smeltede husblas tilsættes i creme fraiche blandingen imens der piskes godt igennem.
Stil blandingen i køleskabet i 5-10 min. så den lige tykner en smule. Så er den meget bedre at arbejde med.
Læg et stykke bagepapir eller film ud på bordet.
Lakseskiver bredes ud på bagepapiret/filmen i en firkant. Lakseskiverne skal overlappe hinanden en lille smule. 🙂
Smør nu den let stivnede cremefraiche blanding ud over laksen.
Herefter rulles laksen stramt sammen uden at fylde mases ud af rouladen.
Pak den stramt ind i film og luk enderne godt.
Stil den på køl i et par timer. Lakserouladen kan sagtens laves dagen i forvejen. 🙂
AmatørkokkenVelbekomme!
Hej skal lave din lakseroulade og mousse i morgen, men til rouladen skriver du at husblasen skal knuges og smeltes over vandbad? Kan du skære det ud i pap? 😊