Super lækker blomkålspizza med pesto, mozzarella og kylling! :D
Blomkålspizza med pesto, mozzarella og kylling! 😀
Blomkålspizza er en pizza lavet på blomkål. Det vil sige at bunden er lavet af blomkål. Og jeg som ikke selv er sååå vild med blomkål, syntes at denne pizza smagte fantastisk! Bunden bliver ikke sprød, men har en dejlig brød-agtig fornemmelse. Så om du ønsker at trappe ned på brødet eller bare prøve noget nyt, så er det helt klart værd at prøve!
– Jeg havde noget kylling fra dagen før. Det plukkede jeg i små stykker og lagde det på pizzaen med skiver af frisk mozzarella og pesto istedet for tomatsauce. Mums siger jeg bare! Du kan selvfølgelig putte lige det fyld du ønsker på din pizza.
Her er hvad du skal bruge:
til 1 pizza
250 g. blomkål, snittet vægt
1 æg
50 g. revet ost
1 spsk. fiberhusk/loppefrøskaller
½ tsk. salt
Fyld:
1 frisk mozzarella
ca. 2 gode tsk. pesto
stegt kylling
Frisk persille
Sådan skal det gøres:
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Kør blomkålen i en foodprocessor eller minihakker (Ikke blender, til det er helt finthakket.
Bland massen med revet ost, æg, husk pulver og salt og tryk det fladt ud på en bageplade med bagepapir.
Bag den først 15 min. uden fyld.
Derefter tager du den ud af ovnen og putter dit fyld på.
Smør pestoen ud, smuldre frisk mozzarella over det hele og til sidst kyllingen på.
Og bag den endnu 5-10 min.
Når pizzaen er færdig, kan du hakke lidt frisk persille og drysse over. Det smager helt fantastisk! 😀
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu