Sprøde rugbrødschips med røget laksesalat
Nu behøver du aldrig at smide dit rugbrød ud igen! De her rugbrødschips er så nemme at lave. Og med denne lækre salat ovenpå, bliver det altså ikke meget bedre!
Faldt over denne lækre opskrift på sprøde rugbrødschips, det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem.
Her er hvad du skal bruge:
Rugbrødschips:
200 g rugbrød
2 dl. vand
2 tsk. olie
1 tsk salt
Røget laksesalat:
200g røget laks (røget ørred kan også sagtens bruges)
1 stort løg
1 bundt. purløg
1 pk. flødeost (jeg brugte Rondelé med hvidløg og urter)
salt og peber
Sådan skal det gøres:
Bræk brødet i mindre stykker og kom det i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog det til en grød uden klumper.
Fordel grøden ultra tyndt med en spartel på en bageplade med bagepapir. Skær den evt. ud i de stykker du ønsker, da det kan være svært når det først er bagt.
Bagetid: ca. 1 time og 10 min. ved 150C, Check undervejs om den er sprød ellers giv den lidt mere tid. 🙂
Røget laksesalat: Hak røget laks, løg og purløg fint og bland sammen med de andre ingredienser. Til sidst smag til med salt og peber. Til på køl til det skal spises.
Kom laksesalaten på de sprøde rugbrødschips, når de er kølet af. Rugbrødschipsene kan også sagtens spises bart med en lille dip. De smager så himmelsk!
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu