Spidskålssalat med bacon, vindruer og sød dressing – Så er det intet problem at spise spidskål!
Spidskålssalat med bacon, vindruer og sød dressing
Jeg havde forleden købt et spidskål og tænkte at nu måtte jeg lige gå i tænkeboks og finde på noget, så jeg kunne udnytte hele spidskålet, og ikke ende op med at smide halvdelen ud. Derfor blev der lavet denne lækre sprøde spidskålssalat med sprød bacon, vindruer og en super lækker sød dressing med piskefløde, salt, sukker og citron. Og dagen efter skar jeg den anden halvdel ud i mindre både, penslet dem med lidt olie, viklede to skiver bacon om og dryssede med salt, peber og citronsaft. Derefter røg de en tur i ovnen og mums hvor smagte det godt! Opskriften finder ud her → Ovnbagt Spidskålsbåde med bacon!
Her er hvad du skal bruge:
2 pers.
1/2 spidskål
100-125 g. bacon i tern
1 håndfuld vindruer
Dressing:
1/2-1 dl. piskefløde
2-4 spsk. citronsaft
1-2 spsk. sukker
1/4-1/2 tsk. salt
Sådan skal det gøres:
Kålen snittes super fint.
Baconet steges sprødt på en pande og lægges på et stykke køkkenrulle, så det kan dryppe af for fedt.
Dressingen piskes sammen med en ske. Lad det evt stå 15 min. på køkkenbordet, inden det blandes sammen med den fintsnittede spidskål.
Pynt til sidst med halve vindruer og det sprøde bacon.
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu