Ciabatta med chorizo, gouda og pesto!

Pulled pork burger med coleslaw og verdens bedste barbecue sauce! – GUDESPISE!

img_20170129_201152_503

Pulled pork burger med coleslaw og verdens bedste barbecue sauce! – GUDESPISE!

Det er helt klart et af mine livretter, så det skulle vi selvfølgelig have til min fødselsdag.
Og barbecue saucen! – Når man først har fået det til pulled pork, så kan den slet ikke undværes!
Min ultimative ynglingsopskrift på pulled pork burger med coleslaw og verdens bedste barbecue sauce!
HERE IT GOES!

Her er hvad du skal bruge:
6 pers.

6 store burgerboller

Pulled pork:
1500 g. nakkefilet

Saltlage:
2 L. vand
130 g. salt
1 dl. whiskey (Kan undlades)

Dry Rub:
50 g. brun farin
50 g. paprika
2 spsk. peber
2 spsk. salt
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1 tsk. røget paprika

Coleslaw:
500 g. hvidkål
250 g. gulerødder
1 dl. creme fraiche 18%
1 dl. mayonnaise
Salt, peber og sukker efter smag

Barbecuesauce:
4 rødløg
100 g. brun farin
3 dl. soya sauce
2 dl. whiskey
4 dl. æblejuice
2 dl. ketchup
5-6 “squizz” tabasco sauce

Sådan skal det gøres:

Pulled pork:

Dag 1.

Start med at give vand og salt et lille opkog til saltet er opløst. Giv whiskeyen et opkog, sæt ild til den (PAS PÅ! Flammerne bliver store) og ta’ den af varmen.

Når whiskeyen er brændt ud, hældes den op i saltlagen og det hele køles af.

Læg nakkefileten i en høj skål/bøtte og hæld saltlagen over, når den er afkølet. Gør dette tidligt på dagen og sæt den på køl til om aftenen (min. 8-10 timer).

Inden du går i seng tages nakkefileten op af saltlagen og tørres godt af.

Rør dry rub ingredienserne sammen, og gnub nakkefileten godt ind i din dry rub.

Læg nakkefileten i en plastikpose eller pak den godt ind i husholdningsfilm og læg den på køl til dagen efter.

Dag 2.

Stå tidligt op, pak nakkefileten ud og sæt den i en kold ovn og tænd på 110 grader (almindelig ovn).

Nu skal den ha’ mindst 12-14 timertil den har en kernetemperatur på 90-95 grader. Alt efter nakkefiletens størrelse og ovnen kan tilberedningstiden variere.

Træk kødet fra hinanden med to gafler

Coleslaw:

Snit hvidkålen fint og riv gulerødder.

Bland cremefraiche og mayonnaise sammen og smag til med salt, peber og sukker.

Bland dressingen godt sammen med snittet hvidkål og revet gulerødder.

Barbecuesaucen:

Rødløg hakkes fint og brunes i en gryde i lidt olie.

Tilsæt resten af ingredienserne.
Saucen varmes op til kogepunktet, og derefter lader du den småsimre (uden låg) i mindst 30 min. under jævnlig omrøring.

Når de 30 minutter er gået, kan saucen evt. blendes eller jævnes til den ønskede konsistens.

Saucen serveres varm.

 

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Ciabatta med chorizo, gouda og pesto!