Pommes fondant
Pommes Fondant er så nemme at lave og smager fantastisk!
Almindelige kogte kartofler smager jo glimrende, men sommetider kan det godt være lidt kedeligt, så hvad kan man så finde på? – Pommes Fondant er svaret!
Pommes fondant er kartofler skåret til en firkant. Brunes på panden i olie og sættes i ovn til de er møre. Der kan både bruges almindelige kartofler eller bagekartofler afhængig af hvor store du vil have dem. Jeg valgte i denne omgang at bruge almindelig kartofler og de blev noget så gode! Det smarte ved denne slags kartofler ér, at du kan brune dem i forvejen, og så bare smide dem i ovnen inden maden serveres.
Her er hvad du skal bruge:
Kartofler
Krydderier (Jeg brugte bare salt og peber)
Olie til stegning
Sådan skal det gøres:
Kartoflerne skæres i firkanter og krydres med det du nu har lyst til.
En pande med olie varmes godt op og kartoflerne skal nu brunes på alle sider.
Derefter lægger du dem i et fad/bageplade med bagepapir.
Bages i ovnen til de er møre. Jeg brugte kartofler på størrelse med et æg og de fik ca. 30 min. ved 175 grader. Du kan altid stikke i dem og se om de er møre nok, ellers giver du dem bare en smule mere. 🙂
Til mine pommes fondant valgte jeg at stege et andebryst og lave en hurtig salat bestående af: hjertesalat, æble, appelsin, hjemmelavet grov-croutoner og mozzarella ost skåret i tern. Mums! 😀
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu