Mørbradbøf med løg – Den gode panerede slags! :D
Mørbradbøf med løg
Endnu en favorit fra min side. Lige siden jeg kan huske har mørbradbøffer med løg været en fast inventar ved min mormors påske og julefrokoster. Og man kunne aldrig klemme mere ned når de først blev sat på bordet! Så jeg gik igang en almindelig hverdags eftermiddag med at ordne mørbrad og skære løg. Det var så længe siden jeg havde fået dem, og nøj, hvor smagte de altså godt. Stadig! 😀
I denne opskrift er de paneret og løgene har fået tilføjet paprika, så de bliver flotte brune, de giver ingen smag. Det er heller ikke meningen! 😀
Her er hvad du skal bruge:
Til 1 fad mørbradbøffer (ca. 12 stk)
1 svinemørbrad
1 æg
rasp
Margarine/smør til stegning
4-5 store løg
1,5 dl. vand til løgene.
paprika, salt og peber.
Sådan skal det gøres:
Puds mørbraden for fedt og sener.
Skær den ud i 10-12 stykker og bank dem flade med en kødhammer.
Pisk ægget og hæld i en dyb tallerken. Rasp i en anden tallerken.
Varm fedtstoffet på panden.
Dyb først mørbradbøffen i æg og så over i raspen. Derefter direkte på den varme pande.
Mørbradbøffen skal ikke have særlig langt tid på panden. Den er færdig, når du kan stikke en gammel nemt igennem den uden modstand.
Læg mørbradbøfferne over på en fad. Dæk det evt. til med sølvpapir, indtil løgene er lavet.
Skær løgene igen og derefter i tynde skiver.
Put margarine på en varm pande og løgene på.
Brun hurtigt løgene og strø et tynd lag paprika henover hele panden og tilsæt 1,5 dl. kold vand. Det gør løgene lækre bløde. Sørg for at paprika er vendt godt rundt i løgene og vandet. Så får de den lækre lysebrune varme. Løgene er færdig når vandet er fordampet helt væk.
Hæld løgene over mørbradbøfferne.
De skal spises med det samme eller du kan putte sølvpapir over, stille dem på køl og varme dem senere i ovnen stadig med sølvpapir på, i ca. 15-20 min. ved 200° eller til de er varme.
AmatørkokkenVelbekomme!
Ingen kommentarer endnu