Lækker hjemmelavet lasagne fra Amatørkokken!

Amatoerkokkens bedste opskrift på jordbærkage – BEDRE END BAGERENS!

img_20170602_202737_876

Min bedste opskrift på jordbærkage – BEDRE END BAGERENS! 
Det er vidst de færreste der ikke har smagt en god gammeldags jordbærkage fra bageren. Det smager jo herligt. Men hold da op hvor er sådan en jordbærkage dyr! Den bliver dyrere og dyrere og jordbærene færre og færre. Geléen er tit ikke eksisterende. Alt dette er jo en skam!
Jeg har flere gange lavet jordbærkage selv, men aldrig blevet 100% tilfreds, før NU!!
Denne her jordbærkage er sååå lækker! Cremen smager så engelene synger, og med lækre søde jordbær og gelé på toppen, så er der altså ikke et øje tørt! – Jeg ville til HVER en tid fortrække denne, end bagerens!

Bunden er dejlig nem at lave, ikke noget med tærtedej osv.
Kagen smøres derefter med et lækkert lag mørk chokolade.
Cremen er med både maizena og husblas og er derfor god fast og flyder ikke udover kagen når den først er smurt på. (Og virkelig lækker)
Til gelé bruger jeg en købt ribsgelé som jeg smelter og pensler/hælder over. Nemmere end man tror!

Ønsker du en større jordbærkage, så har jeg en opskrift på sammen kage lige her!

Her er hvad du skal bruge:
Springform 22 cm. 4-6-8 pers. ? 😀

Bund:
150 g. marcipan
150 g. blødt smør
150 g. sukker
150 g. æg (Vej dine udklækkede æg af)
35 g. hvedemel

Creme:
3 æggeblommer
2 dl. Sødmælk
50 g. sukker
1 tsk vaniljesukker
2 spsk. maizena/majsstivelse
3 blade husblas
1,5 dl. piskefløde

50 g. mørk chokolade
1 bk. jordbær
ribsgelé (Jeg brugte ca. en 1/3 af et glas)

Sådan skal det gøres:

Bund:
Det er vigtigt at smør og æg har stuetemperatur.

Marcipan, sukker og hvedemel smuldres sammen til fint granulat.
Smørret skæres i tern og tilsættes under omrøring (Her er en røremaskine god at have ellers en elpisker)
Til sidst tilsættes æggene lidt af gangen og massen røres til den er glat (5-10 min)

Læg et stykke bagepapir i bunden af din springform og smør den godt med fedtstof og hæld dejen i.

Bag bunden ved 160° alm ovn. i ca. 40-45 min.

img_20170602_135730

Når bunden er bagt, lader du den køle af i 15 minutters tid inden du stille kan skære rundt langs kanten og få bunden fri.
Vend bunden over på det fad du ønsker at servere kagen på og derefter kan du lige så stille tage bagepapir af. Drys herefter med et tynd lag sukker over den varme bund der nu er blevet vendt til top. Giver det mening? 😉
Lad nu kagen køle helt af inden den smøres med et lag smeltet chokolade pyntes med creme osv. Stil den evt. i køleskabet. 🙂

Creme:

Start med at udbløde husblassen i koldt vand i 10 min.
Bland herefter æggeblommer, mælk, vaniljesukker, sukker og maizena i en tykbundet gryde og varm op til kogepunktet under omrøring.
Lad cremen småboble i nogle minutter, indtil den er blevet ret tyk. Tag cremen af varmen.
Knug vandet af husblassen og rør den ud i kagecremen.
Hæld kagecremen i en skål og overdæk den med film og stil den på køl. Cremen bliver meget fast, men det er meningen!
Når cremen er kold, piskes den igennem til den er glat.

Fløde piskes til skum og vendes sammen med cremen til den er ensartet. Stil på køl inden brug.

Sammensætning af kagen:
Smelt den mørke chokolade og smør et tyndt lag udover den kolde bund. Stil bunden i køleskabet til chokoladen er størknet.
Når chokoladen er størknet smøres cremen på i et jævnt lag. Stil på køl mens du ordner jordbærene.
Skyl og skær stilken væk og skær derefter jordbæet igennem på langs.
Læg jordbær over hele kagen. Stil på køl imens du varmer ribsgeléen. Jo koldere kagen er jo nemmere er det at få ribsgeléen på.
Varm din ribsgelé op i en gryde eller i mikroovnen.
pensle eller hæld små teskeer af den flydende ribsgele over jordbærene. Du vil hurtig finde ud af at den ikke løber og størkner hurtigt. Det kan være at geleen skal smeltes engang til da den hurtigt størkner og er nemmest af fordele når den er helt tynd og flydende.
Jeg penslede selve jordbærene og ønskede derefter at fylde alle “hullerne” mellem jordbærene ud også. Det var nemmeste med en teske.

Stil den færdige kage på køl til den skal serveres. 😀 Hvis du kan vente så længe!

img_20170602_174550img_20170602_185325

 

 

Velbekomme!

Amatørkokken

114 kommentarer

  • Karoline

    Kan du hjælpe med at vurdere, hvor mange gange opskriften skal ganges op, hvis den skal bages i en bradepande? MVH

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Er ked af at jeg først får set din kommentar nu.
      Jeg ville nok gange den med 4, hvis det er til en stor bradepande, som den man har i ovnen. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Hej. Ser lækker ud! Kan man undvære husblas og erstatte med æggehvide ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Det har jeg aldrig prøvet før, og har svært ved at se hvordan det kan erstattes med æggehvider istedet for husblas 😊 ellers ville jeg undvære husblas og så bare putte lidt mindre flødeskum i cremen til sidst. 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Luanna

    det her er min go to opskrift på jordbærtærte 😀 den er bare fantastisk 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Den er bare den bedste! – kan heller ikke vente med at den skal laves igen til sommer! 😍

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Jeg elsker den også virkelig, og skal lave den for første gang i år til i morgen. Det glæder vi os alle til! 😍

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Hvor er jeg glad for at du kan lide min opskrift

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth Kjeldsen

    Hvor stor er din springform?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • anita

    Hvor meget skal jeg gange opskriften, hvis jeg skal bage en hel brade pande? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Uden at vide mig sikker, så ville jeg gange den med 3 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • anita

      Tusind tak for svar ❤️
      Jeg vil lave den som talkage til min mors fødselsdag idag 😍

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Ej hvor smart. Og tillykke med din mor 😃🇩🇰

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kene

    Hvor mange æg er 150 gram æg?? Jeg har aldrig møde æg angivet i gram i en opskrift men vil gerne bage din jordbærkage mvh.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Det er ca 3 æg. Men jeg vejer aktid mine æg af, pisker dem sammen, og hvis der så er en smule for meget i vægt, så kan jeg lige hælde lidt fra. Så er jeg altid sikker på at min bund er perfekt 😁👍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jonna Hedemann

    Kan jeg fryse bunden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatoerkokken

      Jeg har aldrig selv prøvet det, men jeg vil umiddelbart tro at du godt kunne fryse dem og lade dem langsomt ktø op i køleskabet 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Hvis man skal lave en bradepande? Hvor mange gange skal jeg aå gange den op?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Brigitte

      Jeg gangede den med 3 og det passede perfekt til ovnens bradepande 😁

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Super lækker kage og nem at bage. Tak for opskriften

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften! – Den er også elsket af min familie! 😃👍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Hvor mange æg er 150gr

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Ca 3 æg. Vej dem eventuelt imens du klækker dem ud i en skål 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten

    Jeg kunne godt tænke mig at lave kagen i små forme hvor mange tror du det vil blive til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det er svært at sige når jeg ikke ved hvad for nogle forme du snakker om 😉
      Men prøv dig frem og se hvor mange forme du vil have til af dejen 😊👍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

    Hvad er meningen med at vende bunden og drysse sukker på. Skal den så vendes igen inden creme puttes på?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Nej, chokoladen skal smøres på bunden med sukkeret. Og så forsætter du derefter 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej😊.
    Kan bundene fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Ja det kan jeg ikke se nogen problemer i 😊
      Lad dem tø langsomt op i køleskabet når de skal bruges igen

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Hej.
    Kagen ser virkelig lækker ud. Glæder mig til at prøve at lave den. Det maizena man skal bruge, er det almindelig maizena, som man bruger når man skal jævne en sovs?
    Mvh. Stine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Den smager også super lækkert! Det er almindelig majsstivelse du skal bruge 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle Carlsen

    Hvis jeg vil bage den i en bradepande 30×40 cm – hvad skal jeg så gange opskriften op med?
    Hvad med bagetiden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Mit gæt ville nok at være at gange den op med 4. Og give den samme bagetid, da formen jo nu er større. 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Jeg har forsøgt mig med denne jordbær tærte.. den er så vidt også lykkedes.. Men cremen bliver ikke synderligt stiv.. Hvad kan jeg ha gjort forkert?? Den smager fint men den bliver ikke fast.. den er meget blød.. hilsen Anja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg tænker lidt at der er 2 ting der kan være gået galt.

      1. Cremen har måske ikke været varmet nok igennem så maizenaen har fået lov til at gøre sin ting.

      2. Husblassen skal lægges i koldt vand i mindst 10 min inden den kommes i den varme creme og røres ud.

      Alene hvis maizenaen har virket og husblassen ikke har, burde du stadig have haft en nogenlunde fast creme.

      Håber det kan hjælpe dig lidt 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anja

      Altså husblassen har stået virkelig længe.. nok et kvarter… Men måske cremen sku havde kørt lidt længere . Syntes bare den havde boblet længe og var sej og røre i…. hmm jeg må prøve igen.. Men smagen er lækker.. 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lissa

    Hej.
    Jeg har lavet den lækre jordbærkage flere gange og den er bare et hit i familien. Men er det rigtigt at der både skal 2 blade husblas og 2 spsk. maizena i cemen. Den bliver jo så megastiv at man kan gå på den.😳

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

    Hvor meget er 150 g æg 🤔hvorfor ikke hvor mange æg
    Vh Dorthe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Der skal 150g. sammenpiskede æg i. Det svarer til 2-3 æg.
      Da der er stor forskel på ægs størrelse, så er det skrevet i gram.😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hvor længe kan bund holde sig i fryseren, hvis man gerne vil have nogle liggende så man efter behov kan tø dem op og bruge dem ? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Man plejer at sige 3 måneders holdbarhed i fryseren for kage. 😊 Så det ville jeg nok holde mig indenfor det 😁👍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hvis du bager bunden dagen før, vil du så opbevare den i køleskab til dagen efter?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Ja, jeg ville pakke den ind i film og lægge den på køl 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Mums den ser lækker ud. Den vil jeg lave til min fødselsdag. Vil lige høre dig hvor mange stykker der er i den? Man skal jo aldrig gå ned på kage 🍓

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg vil sige der er til 5-6 stykker. Men det er jo forskelligt hvor store stykker man synes er passende. 😁

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stine

      Perfekt 😊 Tak for svar ♥️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aase

    Hej. Den ser lækker ud🍓🍓Kan man lave kagen færdig dagen før, den skal bruges?🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Bunden og cremen kan sagtens laves i forvejen, men jeg ville vente med at pynte med jordbær og gele til på selve dagen 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jenny

    🍓🍓 dejlig kage…lavede den igår…Og tænkte at bunden også kunne bruges med andre frugter…lige hvad man lyster..TAK for opskriften….🤗🤗….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Dejligt at du kunne lide kagen og Det var da en super ide med andre frugter!
      – Det må jeg huske til næste gang 😁👍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

    Du har ret. Den ER bedre end bagerens. Har fået så meget ros for min jordbærtærte ud fra din opskrift. Køber ALDRIG en fra bageren igen. Tak 🙏🏼
    Bh Betina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det glæder mig at andre kan få glæde af min opskrift. Den er nemlig fantastisk! 😁

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

    Nu ejer jeg kun en enkelt springform str 26 cm… Hvorledes ganger jeg ingredienslisten op hertil, så jeg ikke får en tynd bund og for lidt fyld?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg ville gange den en halv gang op, så burde det passe😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    150 g æg til bunden. Afmåler du det så præcist, fremfor at anvende 2-3 æg?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Ja, det gør jeg 😁 Der er jo stor forskel på æg og størrelser.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hvor lang tid skal Cremen stå på køl?😊 ville gerne lave den til mine kollegaer men er i tvivl om jeg kan nå det på en eftermiddag og aften? Hvis cremen laves omkring kl 15.30 kan den så nå at blive kold nok til at kunne piskes om aften?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Du kan sagtens lave cremen dagen før, og så bare piske den op der om aftenen 😊👍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hvorfor er det vigtigt at æg oh smør har stuetemperatur?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Undskyld mit sene svar.
      Det er vigtigt at smør og æg har stuetemperatur, så alle ingredienser har de nogenlunde samme temperaturer når de mikses sammen. Det gør den bedre når den skal bages. 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

    Er det meningen at der står at man skal bruge 150 gram æg?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Ja, det er rigtigt 🙂 du vejer bare de udklækkede rå æg af til. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hvor mange personer er sådan en lækker kage til

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Fantastisk kage. Jeg har derfor besluttet at lave den til min søns 3 års fødselsdag. Vi få travlt i køkkenet den dag derfor tænker at på om jeg kan lave cremen dagen før..? 1. Kan jeg det? 2. Skal jeg samle creme og flødeskum på dagen eller lave cremen helt færdig, dagen
    før? Giver det mon mening og findes der en erfaring..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Dejligt at du er vild med kagen! 👍

      Du kan sagtens lave cremen dagen i forvejen, men vent med at vende flødeskum i til på selve dagen. Det kan sagtens gøres tidligt om morgenen, så den kan smides på køl, og er klar til brug, når kagen skal samles.😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Har jeg forstået det rigtigt at det bare er ribsgelé der skal smeltes og kommes på kagen? Der skal ikke husblas i eller andet? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Nej, når ribsgeleen størkner igen, så vil den være stivnet igen 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melanie

    Min kage fik 40 min i ovnen og den er stadig flydende i midten, hvad gør jeg? 😊
    Har sat den ind igen, men har brugt din opskrift til punkt og prikke, gad vide hvad jeg har gjort galt😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det eneste jeg tænker, er at ingen ovne er ens og måske din varmer en smule mindre end min feks😊

      Er din springform 22cm i diameter? 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth Holm

    Hej. Tak for en skøn opskrift på jordbærkage. Har lige lavet den den var skøn blev rost af mine gæster. Den er den bedste jordbærkage jeg har lavet. Laver en hvert år til min fødselsdag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Hvor er jeg glad for at du kunne bruge min opskrift, for den er nemlig super skøn! 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna-Marie Thomsen

    Ser lækkert ud 😋 har lige et enkelt som.
    Smørret er det saltet eller udsalget??
    PS fedt porcelæn, har det selv 👍👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg bruger altid saltet smør i opskriften 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Helt fantastisk kage. Jeg lavede to i går til gæster. Det var en stor succes, taaaaaak

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Hvor er jeg glad for at høre, at du kunne bruge opskriften! 😁

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Hej.
    Lavede den til gæster i lørdags. Så lækker, kan varmt anbefales.
    Men det eneste som undrede mig er, at der skulle strøes sukker på bunden, hvorfor? For jeg gjorde det da bunden var varm, men alligevel kom der en knasende fornemmelse af sukker, da vi spiste den. Det gjorde ikke noget dårligt, men vi undrede os blot ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Hvor er jeg glad for at i kunne bruge min opskrift! 😃

      Et meget tyndt lag sukker der strøs på kagen lige efter den er vendt og stadig er rygende varm, giver den en lidt mere sprød overflade og gør at chokoladen ikke er alt for dominerende.
      Jeg kan dog ikke mindes at jeg har kunne fornemme sukkerets knasen 😊

      God sommer!😎🇩🇰

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Hej, glæder mig til at prøve opskriften. Kan læse at bunden sagtens kan laves dagen før.. er det det sammen cremen også ? 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Selve vaniljecremen kan sagtens laves dagen i forvejen, men jeg ville vente med at blande den med flødeskummet til når du skal bruge det 👍😁

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Tusinde tak for det hurtige svar! Jeg er så småt omgang med din kage 😀 synes dog bunden er lidt brød.. Men har sat den til afkøling nu så må vi se om det bliver godt nok .. den dufter dejligt 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg er sikker på den nok skal “sætte” sig i køleskabet, når den bliver kold 😁

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Hej – jeg vil rigtig gerne bage din jordbærkage, den lyder rigtig lækker.
    Hvis nu jeg vil lave den i en bradepande med målene 22×32 cm hvor mange portioner tror du så jeg skal lave? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bianca

    Hvis jeg nu skal lave den i en stor bradepande, hvor mange gange vil du så tro jeg skal fordoble opskriften til bunden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Min umiddelbare gæt ville være at gange den op 4 gange, og så tage 1-2 husblas fra cremen, så den ikke bliver alt for fast. 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therkel

    33g mel lyder som meget lidt.
    Er det korrekt.
    På forhånd tak

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Nej, det lyder ikke af meget, men den er god nok 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Jeg vejede mine æg efter de var ude af skallen. Der vejede 1 æg 20 gram… måske man skulle skrive antal istedet for gram… nu må vi se hvordan det bliver 😕

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det er meningen at det står i gram, da der skal bruges 150 g. æg 🙂
      Så vej 150 g. æg af. lige meget om det er flere eller færre end 3 f.eks. 🙂
      Håber du fik en dejlig jordbærkage alligevel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Tænker du at man sagtens ville kunne skifte Hvedemel ud med et glutenfrit alternativ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Der må jeg være dig svar skyldig. Jeg har ikke prøvet at bruge et glutenfrit alternativ, men da bunden jo ikke skal være meget luftig eller noget, så tror jeg måske at du ville kunne bruge det. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Henrik

      Det kan du sagtens. Gluten er ikke vigtigt i den her opskrift eller kager generelt, og jeg mindes snak – i undervisning til bagere – om, at ren stivelse lige her faktisk er mere idéelt.

      Der er forskel på resultatet alt efter hvad slags du så bruger, men i så små mængder kan du sikkert bruge det meste, så længe det kan binde det sammen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Solvejg

    Hvad svarer 150 gr æg til? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det svarer ca til 3 small eller medium størrelse 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Kan bunden laves dagen før

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det kan den sagtens, bare pak den godt ind, så den ikke bliver tør. Og så på køl 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Kan bundene fryses evt. Med cremen på?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg har aldrig selv prøvet det. Ville umiddelbart tro at bundene godt kunne fryses, men tvivler på at cremen ville være en god ide at fryse ned 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Hei, hvor mange egg er 150 g.?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Hvis det er store æg så er 2 fint, ellers måske 2,5 æg. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne Matzen

    Virkelig god opskrift!
    Den kan helt klart anbefales og jeg skal helt sikkert også lave den igen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Hvor er det dejligt at du kunne bruge den. Den er altså også vildt lækker! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Terese Thomsen

    Hvor mange dage kan den opbevares køligt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Undskyld det sene svar. Jeg er faktisk ikke sikker. Her bliver den hurtigt spist og har højst stået i køleskabet i 2 dage. Den har været super lækker begge dage. Jeg tænker umiddelbart at det første der bliver kedeligt, er jordbærene. Resten burde sagtens kunne holde sig i en del dage i køleskabet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jaaa, har ventet på en opskrift som denne!

    Hilsen Kirsten
    http://kirstenthulesen.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillian Jensen

    Men ellers virkelig lækker kage 😋👍🏻 Skal helt sikkert prøve den igen, i lidt større form 😆

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Det er jeg glad for at høre! Den er nemlig virkelig lækker

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillian Jensen

    Skal det kun være en 18 cm springform ved 160 grader? Min er da langt fra bagt efter den tid, tænker at formen måske skulle have været større så den ikke var så høj?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Jeg beklager dybt! Jeg skyndte mig ud i køkkenet for at måle formen igen, da det dengang var min mormor der mælede formen for mig, da jeg sad foran computeren og skrev opskriften.
      Formen er 22 cm. Det er så flovt! 🙁

      Jeg håber virkelig at du fik bagt den noget mere og kom frem til et godt resultat!

      Jeg vil meget gerne høre fra dig om dit resultat!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lillian Jensen

      Det lyder mere rigtigt med en 22cm form, så passer det hele bedre sammen 😉 Jeg gav mine (lavede 2) 7-8 minutter ekstra og så blev de ok. Blev dog også snydt lidt af cremen, som jeg så havde rigelig af. Så jeg fik kommet for meget på den første så jordbærene begyndte at glide af. Sparede lidt på cremen til nr.2 så den blev fin nok. “Heldigvis” kunne gæsterne ikke spise så meget, så jeg kunne nøjes med at servere den pæne 😄

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amatørkokken

      Er glad for at du fik reddet dem! Og så er der jo endnu kage til kaffe! Mums! 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækker hjemmelavet lasagne fra Amatørkokken!