Amatoerkokkens bedste opskrift på jordbærkage – BEDRE END BAGERENS!
Min bedste opskrift på jordbærkage – BEDRE END BAGERENS!
Det er vidst de færreste der ikke har smagt en god gammeldags jordbærkage fra bageren. Det smager jo herligt. Men hold da op hvor er sådan en jordbærkage dyr! Den bliver dyrere og dyrere og jordbærene færre og færre. Geléen er tit ikke eksisterende. Alt dette er jo en skam!
Jeg har flere gange lavet jordbærkage selv, men aldrig blevet 100% tilfreds, før NU!!
Denne her jordbærkage er sååå lækker! Cremen smager så engelene synger, og med lækre søde jordbær og gelé på toppen, så er der altså ikke et øje tørt! – Jeg ville til HVER en tid fortrække denne, end bagerens!
Bunden er dejlig nem at lave, ikke noget med tærtedej osv.
Kagen smøres derefter med et lækkert lag mørk chokolade.
Cremen er med både maizena og husblas og er derfor god fast og flyder ikke udover kagen når den først er smurt på. (Og virkelig lækker)
Til gelé bruger jeg en købt ribsgelé som jeg smelter og pensler/hælder over. Nemmere end man tror!
Ønsker du en større jordbærkage, så har jeg en opskrift på sammen kage lige her!
Her er hvad du skal bruge:
Springform 22 cm. 4-6-8 pers. ? 😀
Bund:
150 g. marcipan
150 g. blødt smør
150 g. sukker
150 g. æg (Vej dine udklækkede æg af)
35 g. hvedemel
Creme:
3 æggeblommer
2 dl. Sødmælk
50 g. sukker
1 tsk vaniljesukker
2 spsk. maizena/majsstivelse
3 blade husblas
1,5 dl. piskefløde
50 g. mørk chokolade
1 bk. jordbær
ribsgelé (Jeg brugte ca. en 1/3 af et glas)
Sådan skal det gøres:
Bund:
Det er vigtigt at smør og æg har stuetemperatur.
Marcipan, sukker og hvedemel smuldres sammen til fint granulat.
Smørret skæres i tern og tilsættes under omrøring (Her er en røremaskine god at have ellers en elpisker)
Til sidst tilsættes æggene lidt af gangen og massen røres til den er glat (5-10 min)
Læg et stykke bagepapir i bunden af din springform og smør den godt med fedtstof og hæld dejen i.
Bag bunden ved 160° alm ovn. i ca. 40-45 min.
Når bunden er bagt, lader du den køle af i 15 minutters tid inden du stille kan skære rundt langs kanten og få bunden fri.
Vend bunden over på det fad du ønsker at servere kagen på og derefter kan du lige så stille tage bagepapir af. Drys herefter med et tynd lag sukker over den varme bund der nu er blevet vendt til top. Giver det mening? 😉
Lad nu kagen køle helt af inden den smøres med et lag smeltet chokolade pyntes med creme osv. Stil den evt. i køleskabet. 🙂
Creme:
Start med at udbløde husblassen i koldt vand i 10 min.
Bland herefter æggeblommer, mælk, vaniljesukker, sukker og maizena i en tykbundet gryde og varm op til kogepunktet under omrøring.
Lad cremen småboble i nogle minutter, indtil den er blevet ret tyk. Tag cremen af varmen.
Knug vandet af husblassen og rør den ud i kagecremen.
Hæld kagecremen i en skål og overdæk den med film og stil den på køl. Cremen bliver meget fast, men det er meningen!
Når cremen er kold, piskes den igennem til den er glat.
Fløde piskes til skum og vendes sammen med cremen til den er ensartet. Stil på køl inden brug.
Sammensætning af kagen:
Smelt den mørke chokolade og smør et tyndt lag udover den kolde bund. Stil bunden i køleskabet til chokoladen er størknet.
Når chokoladen er størknet smøres cremen på i et jævnt lag. Stil på køl mens du ordner jordbærene.
Skyl og skær stilken væk og skær derefter jordbæet igennem på langs.
Læg jordbær over hele kagen. Stil på køl imens du varmer ribsgeléen. Jo koldere kagen er jo nemmere er det at få ribsgeléen på.
Varm din ribsgelé op i en gryde eller i mikroovnen.
pensle eller hæld små teskeer af den flydende ribsgele over jordbærene. Du vil hurtig finde ud af at den ikke løber og størkner hurtigt. Det kan være at geleen skal smeltes engang til da den hurtigt størkner og er nemmest af fordele når den er helt tynd og flydende.
Jeg penslede selve jordbærene og ønskede derefter at fylde alle “hullerne” mellem jordbærene ud også. Det var nemmeste med en teske.
Stil den færdige kage på køl til den skal serveres. 😀 Hvis du kan vente så længe!
AmatørkokkenVelbekomme!
Kan du hjælpe med at vurdere, hvor mange gange opskriften skal ganges op, hvis den skal bages i en bradepande? MVH