Marineret rødkålssalat med appelsin, æble, feta og ristede mandler
rødkålssalat med appelsin, æble, feta og ristede mandler
Rødkål er super lækkert, og sammen med frugt, nødder og ost, så er det jo det rene gudespise.
I denne opskrift er rødkålen smidt i minihakkeren, så den nærmest får en konsistens a la couscous, hvilket gør det en del lettere at spise! 😉
Jeg lavede også en dressing og blandede med rødkålen inden jeg mixede det sammen med de andre ingredienser, hvilken lige gav salaten lidt kick, og så var det bare den helt fantastisk sammen med et sprødstegt andebryst! Mmmh mums! 😀
Her er hvad du skal bruge:
4 pers.
1 lille rødkålshoved
2-3 appelsiner
1-2 æble
1-2 håndfulde feta ost
1 håndfulde mandler
Dressing:
1 tsk. honning
1 tsk. dijon sennep
2-3 spsk. olivenolie (Andre olier kan også bruges)
salt og peber
Sådan skal det gøres:
Mandlerne ristes i ovnen på en bageplade i 5 min. ved 200° alm. ovn.
Lad mandler køle en smule af inden de hakkes groft.
Rødkåls skæres i mindre stykker og hakkes i minihakkeren.
Bland alle dressingingredienserne og smag til med salt og peber.
Hæld det skåret rødkål og dressingen i en frostpose og ryst godt!
Appelsin og æble skæres groft.
Den nu marinerede rødkål hældes i en skål/fad og vendes med appelsin- og æblestykker, grofthakkede mandler og fetaost.
klar til servering! 😀
Velbekomme!
Amatørkokken
Uhm… det ser godt nok også godt ud <3