Madpandekager med oksekødsfyld og ost i ovn
Madpandekager med oksekødsfyld og ost i ovn
Hjemmelavet madpandekager med oksekødsfyld og ost på toppen, er en favorit hos både store og små, og så er de ovenikøbet så dejlig nemme at lave. Fyldet kan laves ligesom man ønsker det, kun fantasien sætter grænser, her er min version at madpandekager med fyld.
Her er hvad du skal bruge:
Pandekager:
250g hvedemel
6 dl. mælk
4 æg
1 tsk salt
evt. 0,5 tsk peber
olie til stegning.
Fyld:
500g hakket oksekød
1 løg
1 stort fed hvidløg eller 2 små
1 peberfrugt
1 dåse majs (140g)
3 spsk. engelsk sauce
4 spsk. ketchup
salt, peber, paprika
Revet ost til ovenpå.
Her er hvad du skal gøre:
Pandekager:
æg, salt, peber piskes sammen til en ensartet masse. melet og mælk tilsættes og der piskes godt, så dejen er fri for klumper.
steges i en smule olie på en middel/høj varm pande.
Fyld:
Løg skæres i tynde strimler, og peberfrugt i små stykker. hvidløg presses eller skæres i små stykker. hvad man nu selv fortrækker.
Løg og hvidløg svitses på panden til de er gennemsigtige. kødet tilsættes og brunes godt af, samt findeles godt, så der ingen store klumper kød er. engelsk sauce og ketchup tilsættes, og kødet begynder nu at blive dejligt “snasket” Nu tilsættes peberfrugten og næsten hele dåsen med majs. Gem lidt til toppen.
Der skrues ned for blusset så fyldet stille og rolig kan stå og snurre. Smag til med de krydderier du kan lide. Til sidst slukker du for blusset og lader både fyld og pandekager køle lidt af inden du laver madpandekagerne.
Nu skal pandekagerne samles. Tag en pandekager og fyld ca. 2 spsk fuld på langs i midten. Siderne bukkes en smule ind i hver side og derefter rulles pandekagen sammen.
Læg de færdigrullet pandekager i et ildfast fad og forsæt til fadet er fyldt.
Strø revet ost på toppen af pandekager og sæt dem i ovnen på 200 grader i ca 15 min. eller til de er varme, og osten er smeltet og lysebrun.
Pynt med de sidste majs og lidt hakket frisk persille
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu