Lækre tortillaruller med røget laksesalat

Luksus crumble med æbler, blåbær, mandler og marcipan

img_20160916_203156

Luksus crumble med æbler, blåbær, mandler og marcipan

Uhh, jeg er altså ret vild med crumbler. De er super nemme at lave, og så får man både noget knas, blødt, sødt og syrligt.
Denne opskrift er total luksus versionen af crumble. Der er både æblestykker, blåbær, mandler og marcipan. Så bliver det da ikke meget bedre! Så skulle det da lige være en god vaniljeis på toppen over den lune crumble! Mums!

Her er hvad du skal bruge:
8 pers.

6-8 store æbler
1 bakke blåbær (ca. 200 g.) (Frosne kan også bruges)
1 håndfuld mandler
100-150 g. marcipan
½ – 1 tsk kanel (kan undlades)

Crumble:
150 g. smør
200 g. brun farin
200 g. hvedemel
100 g. havregryn

Serveres evt. med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum

Sådan skal det gøres:

Start med fjerne kernehuset, skær æblerne i små tern og kom det i et smurt ildfast fad.
Hak mandlerne groft og kom dem henover æblerne sammen med blåbærene.
Riv til sidst marcipanen og fordel det over det hele.
Strø nu kanel over hvis du ønsker dette.

img_20160916_164607

Nu blandes mel, smør, havregryn og brun farin sammen til en smuldret dej. Det skal ligne krummer.
Fordel det over æblerne og de andre ingredienser.

img_20160916_175847

Bag crumblen ved 200° i 35-40 min. og lad den hvile i 15-30 min. før den serveres.

Tip: Hvis du har nogle meget syrlige æbler, kan du strø et par spsk. sukker over æblerne inden de andre ingredienser kommes på.

 

Velbekomme!

Amatørkokken

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækre tortillaruller med røget laksesalat