Banankage med peanutbutter frosting!

Lasagne, som kun mormor kan lave den!

13006701_10208357532963585_7905083093869210580_nLasagne, som kun mormor kan lave den!

Mormors lasagne har altid været helt speciel og mums hvor den smager lækkert! Jeg tror det er både hun laver sin kødsovs på hvor der deribland indgår bacon og ketchup. Selve sovsen er også en del tyndere, hvilket gør at når lasagnen kommer ud af ovnen, at den lækker og fast i formen. væsken fra kødsovsen er blevet absorberet af lasagnen selv og ja det er nok min ynglings lasagne, uden tvivl!

 

Her er hvad du skal bruge:

Margarine til stegning

Kødsovs:
500 g. hakket oksekød
1 pk. bacon i tern
1 liter vand
2 dl. ketchup
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. paprika
salt og peber efter smag. (evt chili pulver)
Plader til 3 lag

Bechamelsauce:
25 g. margarine
5 spsk. hvedemel
10 dl. mælk
0,5 tsk salt
100 g. revet ost (Kan undlades)

Sådan skal det gøres:

Kødsovsen:

Bacon steges sprødt på en pande. Lad baconen og væde derfra står et øjeblik, imens du bruner din kød.

Brun dit kød godt og tilsæt derefter bacon og væden derfra, samt ketchup og krydderierne. Tilsæt til sidst vandet og lad det stå og små simre i en halv times tid.

Hvis der forsvinder for meget af væsken tilsætter du lidt mere vand. Det er vigtigt der er meget væske.

Imens din kødsovs står og simre, laver du din bechamelsauce.

Bechamelsauce:

Smelt margarinen i en gryde og rør mel i. Rør godt til der ikke er melklumper.
Tilsæt mælken lidt af gangen.

Kog saucen ordenligt igennem og tilsæt salt.

Til sidst tilsætter du den revet ost og rør til saucen igen er jævn. Selvfølgelig på svag varme.

Nu skal lasagnen samles.

  1. Først starter du med kødsovsen.
  2.  Derefter lægger du plader på, så det dækker hele fadet.
  3. Så dækker du igen med kødsovs og bechamelsaucen.
  4. Plader igen, så det dækker det hele.
  5. Kødsovs og bechamelsaucen.
  6. Og så det sidste lag plader.
  7. Til sidst dækker du med resten af bechamelsaucen og evt drysser med revet ost.

Husk at der skal være kødsovs og bechamelsauce nok til alle lag 🙂
Til sidst stilles den i ovnen på 200° i ca. 30-40 min. eller til overfladen er gyldenbrun!

13007162_10208357530643527_2508804516952755665_n

Velbekomme! mums!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Banankage med peanutbutter frosting!