Verdens bedste pandekager!

langtidsstegt svinekam med sprøde svær!

IMG_20160304_184851-2

Der er ikke noget bedre end en ultra mør svinekam med sprøde svær

Der er utallige måder og gode råd til hvordan man får en svinekam dejlig mør og samtidig få de sprødeste svær. Jeg har efterhånden prøvet en del, men denne metode er og bliver min absolut storfavorit. Det går aldrig galt for mig! Mit trick er at langtidsstege svinekammen på lave grader men med varmeluft. Varmeluften gør hele forskellen. Den nærmest “tørre” sværene. De ser vildt hårde og seje ud, og det første man tænker, er at, det kommer da ikke til at blive godt, MEN, når det er tid til at skrue op for varmen og gøre dem sprøde, puffer de såå nydeligt op, det er nærmest magi! 😀 Selv mormors tænder kunne knuske de super sprøde flæskesvær i sig med velbehag (det siger ikke så lidt)
Her er hvad du skal bruge:

1 svinekam (Min var på 2500 g.)
salt

Sådan skal det gøres:

Rids din svinekam grundigt. Det er vigtigt at den er ridset hele vejen, så du kan få de fineste flæskesvær. Du kan evt. tjekke efter med en finger og køre den igennem hver ridse af svinekammet, så er den også nemmere at salte.
Salt din flæskesteg godt mellem hver ridse.
Husk på at når vi bruger en del salt til sværene, at smage din evtuelle sauce til før du salter den yderligere. For vi bruger selvfølgelig den dejlige væske svinekammen smider fra sig 😉
Læg din nu ridsede og saltede svinekam i et ildfast fad og hæld vand i så det dækker 2-3 cm op af kanten.
Sæt nu svinekammet i en kold ovn på 100° varmluft i ca. 3 timer eller 125° i ca. 2 timer. Det afhænger jo selvfølgelig af hvor meget din svinekam vejer, men ellers brug et termometer, så er du på den sikre side. Det sidste vi ønsker er at tørstege den. Hæld jævnligt vand ved, ca 1/2 liter af gangen.

Når din svinekam er kommet op på 50-52° tager du den ud af ovnen.
Skru ovnen op på 200° varmluft med grilleffekt. Når temperaturen er nået 200° sætter du svinekammet ind i ovnen og lader magien ske! Hold godt øje med svinekammet, for det går super hurtigt, når først de begynder at boble.
Når stegen er færdig lader du den hvile i 20 minutter tid, så har du også tid til at lave din sauce. Pak køddelen ind i stanniol, for guds skyld ikke sværene, for ellers bliver de bløde.

OBS: Det er meget vigtigt at din svinekam ligger så lige som overhoved muligt, ellers vil halvdelen af dine flæskesvær blive flotte sprøde og resten vil ikke nå at blive færdige, før de andre er sorte. Brug evt. stanniol eller rå kartoffelskiver til at få din svinekam til ligge snorlige! 😉

↓↓      Det færdige resultat. mmmh! 😀    ↓↓

IMG_20160304_184907-2

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Verdens bedste pandekager!