Andefond fra andeskrog og indmad

Langtidsstegt and med æbler og svesker

img_20170217_185554_682

Langtidsstegt and med æbler og svesker

Nu har jeg efterhånden brugt denne opskrift en del gange og resultatet har bare været lige i skabet hver gang!
And har jo en tindens til at blive hårdt og tørt, og det er jo bare virkelig træls.
Men som sagt denne opskrift har bare virket hver gang, selv med en “billig” and.
Da vi har ikke været så mange, de gange jeg har skulle lave and, har jeg købt en peking and på 2400g.
Den har fået 4,5 time ved 120° alm ovn.
Hvis du laver anden dagen før og skære den ud, lægger æbler og svesker i bunden af et fad og derefter anden ovenpå, så kan du jo nemt bruge krogen og indmaden til at lave den lækreste andefond, som virkelig sparker r**! 😀 opskriften finder du her
Anden bliver ikke mindre god, af at blive lavet dagen før eller om formiddagen. Det gør blot at du har overskud, og at du kan varme andestykkerne, så alle stykkerne er varme og skindet er suuuper sprødt! mums!! 😀

Her er hvad du skal bruge:
3 pers. 

1 and (ca. 2400g)
1-2 æbler
1 håndfuld svesker
Salt, passer af salt!
peber
Evt. et drys kanel til æble/sveskeblandingen

Sådan skal det gøres:

Indmad tages ud og gemmes til senere brug. Gumpen og vingespidserne fjernes og gemmes også.
Anden gnides godt med salt og peber, både udvendig og indvendigt.
Æblerne skæres i store tern og blandes med sveskerne i en lille skål.
Krydre æble/sveskeblandingen med salt og peber, samt et lille drys kanel.
Fyld anden med blandingen og luk “enden” til med en kødnål.
Læg anden på ryggen i et fad og hæld en lille smule vand ved, så den ikke kommer til at hænge fast.
Steg nu anden ved 120° i 4,5 time. Og så skrues der fuldt op for varmen i en halv times tid eller til skindet er sprødt.

img_20170216_120033img_20170216_150952

Når stegen er færdig, lader du den stå og køle af indtil den er til at røre ved.
Skær derefter anden ud i lår, hele bryststykker og vinger (Hvis ingen spiser vinger, kan de med glæde ryge med i fonden)
Læg æbler og sveskerne i bunden af et fad. Hæld noget af andefedtet, som ligger i det andet fad ved æblerne og sveskerne.
Læg lår, 2 hele andebryster (Skær brysterne ud til aller sidst, så bliver de mere saftige) og vingerne.
Smør skindet på stykkerne med andefedt inden du lægger sølvpapir over og stiller det i køleskabet indtil det skal bruges.

Inden servering duppes andestykkerne med et stykke køkkenrulle og sættes i ovnen ved 225° i 10 min.

Skær nu andebrysterne ud i pæne skiver og anret det på et flot fad! MUMS!

Jeg smører andebrysterne med andefedt inden de stilles i køleskabet, så de kan nå at trække fedtet lidt i sig.
Jeg vælger bevidst ikke at smøre stykkerne inden de skal varmes, da skindet tager meget lang tid om at blive sprødt med alt fedtet og det tit ender med blevret skind eller tøøøørt kød!
Så der er stadig fedt ved andestykkerne fra dagen før, men jeg dupper skindet en smule, så det bliver dejlig sprødt! Og der er stadig andefedt til at gøre både andestykker og æbler/svesker lækre og saftige!

img_20170217_181046

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Andefond fra andeskrog og indmad