Laks i fad med spinat og peberrod! Super lækker opskrift!
Laks i fad med spinat og peberrod! Super lækker opskrift!
Denne ret har jeg lavet i snart mange år. Min mormor fandt den engang i et ugeblad og jeg har siden hen rettet lidt hist og her.
Det er en ret hele familien er vilde med!
Denne ret har en mild smag af peberrod, men smag dig frem til hvor meget du ønsker, at peberroden skal dominere!
Laks, spinat, peberrod og fløde – Så kommer man da ikke helt galt afsted! Det hele kommes i et fad og smides i ovnen i kort tid og vupti så har du en super lækker ret! det er ren forkælelse!
Her er hvad du skal bruge:
2 pers.
2 stk. laks
200 g. frisk spinat
1 spsk. smør
2-3 dl. piskefløde
1 spsk. sød sennep
1-2 tsk. revet peberrod ( kan købes i små poser i div. supermarkeder)
salt og peber
Sådan skal det gøres:
Skyl spinaten grundigt.
Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt spinaten.
Lad spinaten “falde sammen” i gryden under jævnligt omrøring.
Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof.
Læg spinaten over i fadet. Sørg for at væsken fra gryden ikke kommer med.
Skær skinden af laksestykkerne og krydr godt med salt og peber.
Læg laksen ovenpå spinaten.
Piskefløden piskes nu til meget blød skum. Sød sennep, revet peberrod, salt og peber smages til med.
Hældes flødeskummet over laksen
Steges i ovnen ved 225° i ca. 15-20 min. afhængig af laksen tykkelse
Velbekomme!
Amatørkokken
Ingen kommentarer endnu