cheesecake med skovbærgelé, hindbær fyld med hvid chokolade og mini marengskys

Lækre uimodståelige ovnbagte churros/spankrør

img_20170425_194248_941

Lækre ovnbagte churros/spankrør

Jeg vil starte med at sige at denne opskrift kan gøre dig ekstrem afhængig! 😀
I kender vel alle duften af friturestegte churros, og mums hvor smager de da også bare godt! – Så det skulle jeg da prøve at lave hjemme, men da jeg ikke er meget for alt det friturestegning hjemme, så prøvede jeg dog alligevel. Det var ikke et hit fra min side. Der skal bruges en masse olie, det tager lang tid at lave og du kan kun lave få af gangen. De smagte da fint nok men helt sikkert ikke noget jeg ville springe ud i igen.
Men jeg kunne stadig ikke få churros ud af hovedet. Der måtte da være en nemmere måde at lave dem på?
Og det er der bestemt! OVNBAGTE CHURROS! :O
Sprøde lækre churros uden en masse olie! De smager sååå godt! Og så kan du endda lave en hel røvfuld på igen tid!
Opskriften er ALT for nem!

Her er hvad du skal bruge:
ca. 20 stk.

Churros:
40 g. smør
70 g. hvedemel
2 spsk. brun farin (Kan udskriftes med sukker)
1,15 dl. vand
1 æg

Topping:
2 tsk. kanel
50 g. sukker
2 spsk. smeltet smør

Sådan skal det gøres:

Vand, smør og brun farin kommes i en gryde.
Når gryden bulder koger tages gryden af varmen, og melet tilsættes, rør godt rundt med en grydeske indtil dejen samler sig og slipper gryden.
Tilsæt nu ægget og rør godt rundt indtil dejen er ensartet igen.
Lad dejen køle af i 5 minutter tid og put den så i en sprøjtepose med en stjerne tyl. (Hvis ikke du har en stjernetyl, kan andre også bruges – stjernetyllen giver dog det typiske look)

Sprøjt nu churros ud på størrelse med en finger på en bageplade med bagepapir. Sørg for der er lidt afstand imellem dem da de hæver lidt i ovnen.

Bag dem ved 210° alm ovn i 10-15 min. eller indtil til de er gyldne. Lad dem køle af i 5 min. på en rist.

I mellemtiden smeltes 2 spsk smør.

Sukker og kanel blandes til kanelsukker på en stor tallerken.

Læg alle churros’ne på endnu en stor tallerken og hæld det smeltede smør over og vend dem i det. Til sidst vendes de i kanelsukker.

Server dem til varm chokolade sauce, lun et par spsk. nutella i mikroovnen eller spis dem til softice! 😀

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

cheesecake med skovbærgelé, hindbær fyld med hvid chokolade og mini marengskys