Den bedste karrydressing til de hvide marinerede sild

Lækre snaskede kardemommesnurrer

Lækre snaskede kardemommesnurrer
I denne opskrift bruger jeg hele kardemommefrø som jeg derefter har knust. Det gør en kæmpe forskel i forhold til smagen af kardemomme og jeg synes selv det er det hele værd.
Har du derimod ikke mulighed for at bruge hele kardemommefrø, kan du også bruge almindelig kardemomme i pulverform som kan fås i de fleste butikker der sælger fødevarer 🙂

Hvis du ikke ved hvordan en snurrer skal sno’s så vil jeg anbefale at finde en video på youtube, så du selvfølgelig også kan få de fineste kardemommesnurrer. Det er ret nemt når man først har set det gjort! 😉

 

Her er hvad du skal bruge:
18 stk

Dej:
250 g kold sødmælk
40 g sukker
25 g gær
1 æg
500 g hvedemel
10 g knuste kardemommefrø (Almindelig kardemommepulver kan også bruges)
5 g salt
65 g blødt smør

Remonce:

80 g blødt smør
110 g brun farin
10 g knuste kardemommefrø (Almindelig kardemommepulver kan også bruges)

1 æg til pensling

Sirup:

50 g vand
35 g sukker
spsk perlesukker
2 g knuste kardemommefrø (Almindelig kardemommepulver kan også bruges)

 

Her er hvad du skal gøre:

Start med at knuse dine kardemommefrø i en morter. Sørg for at få knust dem godt så der ikke er for store stykker.
Derefter går vi videre til dejen.
Smulder gær i en skål. Tilsæt sukkeret og derefter sødmælken og rør rundt til gæren er opløst. Rør ægget i til sidst.
Tilsæt nu hvedemel, salt og kardemomme og begyndt at ælte. Gerne på en røremaskine i 8-10 min til dejen er glat.
Til sidst tilsættes det bløde smør imens der stadig æltes. Ælt dejen til smørret er inkorporeret og din dej nu er glat og dejligt skinnende.
Lad dejen hæve i 45 min.

Imens laves remoncen

I en skål blandes blødt smør, brun farin og kardemomme. Rør det godt sammen til du har en helt ensartet og blød masse.
Når dejen er hævet rulles den ud på en bordplade drysset med lidt hvedemel.
Rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 25x60cm.
Smør derefter remoncen ud på hele dejen og fold dejen ind over sig selv så du ender med at have 3 lag.
Derefter rulles dejen lidt længere ud så du har en rektangel på ca. 30x35cm

Skær nu tynde strimler af dejen på ca 1,5 cm, så du har ca 18 strimler af dejen.

Lav dine snurrer ved ved først at strække og sno din dejstrimmel. Tag herefter fat i din dejstrimmel og sno den to gange omkring din pegefinger og langefinger, før herefter strimlen henover snurren og sæt den fast under bunden med et let tryk.
Placer dine snurrer på to bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca 30 minutter.
Pisk ægget til pensling. Pensl dine snurrer med ægget, og bag en plade af gangen ved 210° alm ovn i 12-13 minutter. Lav din sirup imens, så den er klar til at blive penslet på de friskbagte kardemommesnurrer.
Lav din sirup ved at koge vand og sukker op og lad det simre et minuts tid. Hold siruppen varm, så den er klar til de friskbagte snurrer.
Bland perlesukker med de sidste 2g kardemomme.
Så snart pladen med de friskbagte snurrer kommer ud af ovnen, pensles de brandvarme snurrer med siruppen og drysses med perlesukker og kardemomme. Lad snurrerne køle lidt af inden de nydes mens de stadig er friskbagte.

 

 

Velbekomme!

Amatørkokken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Den bedste karrydressing til de hvide marinerede sild